• Evropski Gradovi
 • NOVA GODINA
 • DALEKE DESTINACIJE
 • Evropski Gradovi
 • ISTANBUL

  Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

  Cena:
  179€
  Polasci:
  14.02.-19.02.2024
  Dana (noćenja):
  6 dana / 3 noćenja
  Prevoz:
  Autobusom
  Smeštaj:
  Noćenje sa doručkom
  • Cenovnik

  • OpisBroj danaTermin putovanjaHotelCena po osobi
   Februar (Dan državnosti)6 dana14.02.-19.02.2024Hotel 3*179 €

   Hotel Metro ***
   Balabanaga mah. Ahmet Suayip sok No. 17, 35570 Laleli-Istanbul
   Hotel se nalazi u blizini Bazara,Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 10-tak  minuta hoda od Svete Sofije, Plave Dzamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu.  www.otelmetro.com. Svi ostali hoteli su u oblasti Laleli I Aksaray.

   NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

   Zvanična potvrda hotela u kom  će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje.

   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

  • Program putovanja

  • PROGRAM PUTOVANJA:                                                        

   1.Dan- sreda  BEOGRAD – ISTANBUL

   Polazak iz Beograda u 16h parking Muzej 25.maj-Kuća Cveća na Dedinju.( tačno vreme bice poznato najkasnije  dan pred putovanje).  Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

   2.Dan- četvrtak ISTANBUL – RAZGLEDANJE GRADA (fakultativno)

    Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Pauza za odmor. U dogovoreno vreme fakultativno pešačko razgledanje okoline i istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: (Rimski Hipodrom, Plava Džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu); Aja Sofija, nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, stara skoro 1500 godina; dvorište Topkapi palate, velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika (individualno ulazak u palatu). Kraj šetnje.Nedaleko od hotela kod Kapali Čaršije (zatvoren bazar sa 4000 radnji). Slobodno vreme. Noćenje.

   3.Dan- petak ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno) 

   Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom. Krstarenje uz razgledanje: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Jildiz palata…Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče.  Veče turske muzike, folklora i trbušnog  plesa uz domaće specijalitete. Večera, neograničeno piće po izboru i zabavni program na brodu koji plovi sa prelepim pogledom na Galata most i Bosfor. Noćenje.

   4.Dan- subota –ISTANBUL – UPOZNAJTE AZIJU (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)

   Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta „Upoznajte Aziju“.  Odlazak autobusom u Azijski deo grada, na brdo Čamlidža sa kog se pruža prelep pogled na more, mostove, evropski deo grada.. Šetnja uredjenim parkovima i baštama ovog poznatog izletišta, pauza za kafu u prirodi na terasi sa pogledom na grad. Nastavak vožnje do Uskudara, staro azijsko naselje i šetnja obalom do Devojačke kule, jednog od simbola grada uz mitološku priču vezanu za ovaj lokalitet. Nastavak vožnje do Dolmabahče palate koja je sagrađena po ugledu na evropske dvorove gde je želja sultana da se približe Evropi vidljiva na svakom koraku: cveće, fontane sa ribicama, ukrašene kapije sa izlazom na prelepo dvorište na obali mora. Jedan od najimpresivnijih detalja palate je 4,5 tona težak luster sa 750 lampi. Ulazak u palatu je fakultativan, vodič i slušalice uključeni u cenu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

   5.Dan- nedelja –VASELJENSKA PATRIJARŠIJA (fakultativno) –BALAT (fakultativno)-Taksim (fakultativno)

    Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus u 09h. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Vaseljenske Patrijaršije i kvarta Balat – šetnja po boemskoj četvrti u kojoj se nalaze istorijska zdanja, šarmantni kafići i suvenirnica. Nakon toga, poseta, degustacija i kupovina u prodavnici svežih baklava, ratluka, čajeva, začina.. Odlazak autobusom do Taksima. Slobodno vreme u Istikal ulici, pešačkoj šoping zoni u kojoj su sve modne radnje otvorene nedeljom, uz niz restorana i kafea. Odlazak do tržnog centra Historia. Kraća pauza pred polazak i Polazak ZA BEOGRAD ZA SVE PUTNIKE U 17h ISPRED TRŽNOG CENTRA HISTORIA. Vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i pauza.

    6. Dan ponedeljakBEOGRAD

    Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj  programa.

    

  • O destinaciji

  • Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

  • Informacije i uslovi

  • U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

   • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
   • smeštaj na bazi 3  noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u  hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama
   • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe
   • troškovi organizacije putovanja

   U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

   • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
   • fakultativni izleti
   • putno zdravstveno osiguranje
   • individualne troškove

   USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

   • prilikom rezervacije uplaćuje se 40 % avansa od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
   • moguće je plaćanje platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

   USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
   Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu  Narodne banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:

   • Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 20 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
   • platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

   POPUSTI I DOPLATE:

   • doplata za jednokrevetnu sobu   –  80  eur
   • doplata za dodatno sediste u autobusu – 50 eur

   NAPOMENA ZA PRTLJAG:
   Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi  50 eur. Prevoznik neće primiti prtljag koji nije lični (trgovačka roba, mašine, alate, prevozna sredstva i drugo). Putnik može poneti jedan kofer, svi dodatni koferi, veće torbe i veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.

   POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

   • Doplata za polazak iz Novog Sada – 25€
   • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)
   • NIŠ – bez doplate
  • Fakultativni izleti

  • FAKULTATIVNI IZLETI: 
   Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.

   Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

   Cene fakultativnih izleta:

   – krstarenje Bosforom  – 20 eur,

   -panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem Kpali čaršija,Aja Sofija,Plava Dzamija,Hipodrom, dvorište Topkapi     palate (ulaz u Topkapi palate individualno uz kupovinu karte na licu mesta) – 15  eur,

   -poseta Patrijaršiji,Balatu,Taksimu (cena obuhvata prevoz autobusom I usluge lokalnog vodica)-  10eur

   -upoznajte Aziju (cena obuhvata prevoz autobusom I usluge lokalnog vodiča) –  20 eur

   krstarenje Bosforom (prevoz autobusom do luke, voznja u trajanju od 2 sata I usluge lokalnog vodiča) –  20 eur

   Dolmabahče palata ( cena obuhvata prevoz  do palate,ulaznice,slušaice I lokalnog vodiča –  35 eur

   – tursko veče ( cenaobuhvata prevoz do broda, večeru, neograničeno ponudjeno piče imuzički program) –  40 eur,

   NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

   Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

  • Napomene

  • VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U TURSKU:

   ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE:

   Za ulazak u Tursku I boravak do 90 dana u period od 6 meseci, računajuci od dana prvog ulaska, drzavljanima R.Srbije nije potrebna viza.Drzavljani R.Srbije koji žele da borave u R.Turskoj duže od 90 dana,zahtev za vizu mogu podneti preko       veb sajta:www.visa.gov.tr.

   OPŠTE NAPOMENE:

    • svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
    •  Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.
    • organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
    • smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.

   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove Putovanja

   OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJA:

   putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.

   Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

   Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET- TA OMNITURS, Beograd,mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851

   Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

    

   POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:

   Uz sve objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turistickog putovanja agencije OMNI S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd . T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrica štete od 30.000,00 eura za slucaj insolventnosti organizatora putovanja i za slucaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimicnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su odredene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbedenu garanciju br. polise IN-0000021 od 01.10.2023. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE A.D.O BEOGRAD.

   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

  OpisBroj danaTermin putovanjaHotelCena po osobi
  Februar (Dan državnosti)6 dana14.02.-19.02.2024Hotel 3*179 €

  Hotel Metro ***
  Balabanaga mah. Ahmet Suayip sok No. 17, 35570 Laleli-Istanbul
  Hotel se nalazi u blizini Bazara,Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 10-tak  minuta hoda od Svete Sofije, Plave Dzamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu.  www.otelmetro.com. Svi ostali hoteli su u oblasti Laleli I Aksaray.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  Zvanična potvrda hotela u kom  će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje.

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

  PROGRAM PUTOVANJA:                                                        

  1.Dan- sreda  BEOGRAD – ISTANBUL

  Polazak iz Beograda u 16h parking Muzej 25.maj-Kuća Cveća na Dedinju.( tačno vreme bice poznato najkasnije  dan pred putovanje).  Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

  2.Dan- četvrtak ISTANBUL – RAZGLEDANJE GRADA (fakultativno)

   Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Pauza za odmor. U dogovoreno vreme fakultativno pešačko razgledanje okoline i istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: (Rimski Hipodrom, Plava Džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu); Aja Sofija, nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, stara skoro 1500 godina; dvorište Topkapi palate, velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika (individualno ulazak u palatu). Kraj šetnje.Nedaleko od hotela kod Kapali Čaršije (zatvoren bazar sa 4000 radnji). Slobodno vreme. Noćenje.

  3.Dan- petak ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno) 

  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom. Krstarenje uz razgledanje: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Jildiz palata…Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče.  Veče turske muzike, folklora i trbušnog  plesa uz domaće specijalitete. Večera, neograničeno piće po izboru i zabavni program na brodu koji plovi sa prelepim pogledom na Galata most i Bosfor. Noćenje.

  4.Dan- subota –ISTANBUL – UPOZNAJTE AZIJU (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)

  Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta „Upoznajte Aziju“.  Odlazak autobusom u Azijski deo grada, na brdo Čamlidža sa kog se pruža prelep pogled na more, mostove, evropski deo grada.. Šetnja uredjenim parkovima i baštama ovog poznatog izletišta, pauza za kafu u prirodi na terasi sa pogledom na grad. Nastavak vožnje do Uskudara, staro azijsko naselje i šetnja obalom do Devojačke kule, jednog od simbola grada uz mitološku priču vezanu za ovaj lokalitet. Nastavak vožnje do Dolmabahče palate koja je sagrađena po ugledu na evropske dvorove gde je želja sultana da se približe Evropi vidljiva na svakom koraku: cveće, fontane sa ribicama, ukrašene kapije sa izlazom na prelepo dvorište na obali mora. Jedan od najimpresivnijih detalja palate je 4,5 tona težak luster sa 750 lampi. Ulazak u palatu je fakultativan, vodič i slušalice uključeni u cenu. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  5.Dan- nedelja –VASELJENSKA PATRIJARŠIJA (fakultativno) –BALAT (fakultativno)-Taksim (fakultativno)

   Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus u 09h. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Vaseljenske Patrijaršije i kvarta Balat – šetnja po boemskoj četvrti u kojoj se nalaze istorijska zdanja, šarmantni kafići i suvenirnica. Nakon toga, poseta, degustacija i kupovina u prodavnici svežih baklava, ratluka, čajeva, začina.. Odlazak autobusom do Taksima. Slobodno vreme u Istikal ulici, pešačkoj šoping zoni u kojoj su sve modne radnje otvorene nedeljom, uz niz restorana i kafea. Odlazak do tržnog centra Historia. Kraća pauza pred polazak i Polazak ZA BEOGRAD ZA SVE PUTNIKE U 17h ISPRED TRŽNOG CENTRA HISTORIA. Vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i pauza.

   6. Dan ponedeljakBEOGRAD

   Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj  programa.

   

  Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

  U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

  • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
  • smeštaj na bazi 3  noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u  hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama
  • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe
  • troškovi organizacije putovanja

  U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
  • fakultativni izleti
  • putno zdravstveno osiguranje
  • individualne troškove

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • prilikom rezervacije uplaćuje se 40 % avansa od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
  • moguće je plaćanje platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu  Narodne banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:

  • Prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 20 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
  • platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

  POPUSTI I DOPLATE:

  • doplata za jednokrevetnu sobu   –  80  eur
  • doplata za dodatno sediste u autobusu – 50 eur

  NAPOMENA ZA PRTLJAG:
  Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi  50 eur. Prevoznik neće primiti prtljag koji nije lični (trgovačka roba, mašine, alate, prevozna sredstva i drugo). Putnik može poneti jedan kofer, svi dodatni koferi, veće torbe i veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.

  POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

  • Doplata za polazak iz Novog Sada – 25€
  • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)
  • NIŠ – bez doplate

  FAKULTATIVNI IZLETI: 
  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.

  Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

  Cene fakultativnih izleta:

  – krstarenje Bosforom  – 20 eur,

  -panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem Kpali čaršija,Aja Sofija,Plava Dzamija,Hipodrom, dvorište Topkapi     palate (ulaz u Topkapi palate individualno uz kupovinu karte na licu mesta) – 15  eur,

  -poseta Patrijaršiji,Balatu,Taksimu (cena obuhvata prevoz autobusom I usluge lokalnog vodica)-  10eur

  -upoznajte Aziju (cena obuhvata prevoz autobusom I usluge lokalnog vodiča) –  20 eur

  krstarenje Bosforom (prevoz autobusom do luke, voznja u trajanju od 2 sata I usluge lokalnog vodiča) –  20 eur

  Dolmabahče palata ( cena obuhvata prevoz  do palate,ulaznice,slušaice I lokalnog vodiča –  35 eur

  – tursko veče ( cenaobuhvata prevoz do broda, večeru, neograničeno ponudjeno piče imuzički program) –  40 eur,

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino- partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

  VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U TURSKU:

  ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE:

  Za ulazak u Tursku I boravak do 90 dana u period od 6 meseci, računajuci od dana prvog ulaska, drzavljanima R.Srbije nije potrebna viza.Drzavljani R.Srbije koji žele da borave u R.Turskoj duže od 90 dana,zahtev za vizu mogu podneti preko       veb sajta:www.visa.gov.tr.

  OPŠTE NAPOMENE:

   • svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
   •  Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.
   • organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
   • smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.

  Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove Putovanja

  OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJA:

  putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.

  Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET- TA OMNITURS, Beograd,mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851

  Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

   

  POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:

  Uz sve objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turistickog putovanja agencije OMNI S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd . T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrica štete od 30.000,00 eura za slucaj insolventnosti organizatora putovanja i za slucaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimicnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su odredene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbedenu garanciju br. polise IN-0000021 od 01.10.2023. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE A.D.O BEOGRAD.

  Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja