• Evropski Gradovi
 • NOVA GODINA
 • DALEKE DESTINACIJE
 • Evropski Gradovi
 • Japan

  Kada pomislite na Japan, zemlju izlazećeg Sunca, u umu vam iskrsavaju različite slike drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantne kulture. Japan je spoj drevne istorije, vrhunske tehnologije, predivne arhitekture i nesvakidašnjih kulinarskih specijaliteta. Poznat je po svojim hramovima i svetilištima, kao i arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima.

  Cena:
  1699€
  Polasci:
  mart
  Dana (noćenja):
  13 dana (10 noćenja)
  Prevoz:
  Avionom
  Smeštaj:
  Noćenje
  • Cenovnik

  •  

   Cena putovanja po osobi:

     1.699

   SMEŠTAJ

   Hotel u Tokiju kategorije tri zvezdice

  • Program putovanja

  • PROGRAM PUTOVANJA:

    

   1. dan (13.mart 2024.) BEOGRAD – DOHA. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 08.45 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.45 sati. Sletanje u Dohu u 18.45.

    

   1. dan (14.mart 2024.) DOHA – TOKIO. Let za Tokio (QR 806) u 02.00 sati. Sletanje u Tokio u 17.55 sati po lokalnom vremenu. Japan, zemlja izlazećeg Sunca su drevnom tradicijom, predivnim predelima, fascinantnom kulturom.  Prošlost  Japana obiluje bogatim dogadjajima i zanimljivom istorijom.  Ovo je zemlja  bogata hramovima i svetilištima, istorijskim spomenicima, zemlja vrhunske tehnologije, i predivne arhitekture. Japan je oduvek bio privlačan turistima, bilo zato što je daleka destinacija, bilo zbog svoje bogate istorije i zanimljive kulture ili činjenice da je jedna od najnaprednijih zemalja na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

    

   1. dan (15.mart 2024.) TOKIO. Razgledanje grada čiji prvi podaci potiču iz sedmog veka nove ere. Na jugoistočnom delu ostrva Honšu, u Kanto regionu, na mestu nekadašnjeg malog ribarskog sela Eda, nastao je grad koji se danas prostire na preko 2000 kvadratnih kilometara, i obuhvata ostrva Izu i Ogasova. Tokio je svoje sadašnje ime dobio tek 1869. godine, kada je japanski car Mejdži svoje sedište preneo iz Kjota. Tokio u prevodu na naš jezik znači Prestonica Istoka. Tokio je glavni i najveći grad Japana i sastoji se od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela, a koji su se tokom više vekova spojili u jednu celinu. Danas je ovo jedna od najmodernijih i najnaprednijih prestonica sveta. Razgledanje glavnih znamenitosti Tokia u pratnji vodiča (pesice i gradskim prevozom): Asakusa – Stari deo grada u kome  je sačuvan tradicionalni izgled Tokija. Ovo je  jedini deo Tokija u kome zaista se može osetiti prava atmosfera tradicionalnog Japana. Ovde se nalazi najstariji budistički hram u Tokiju Sensoji, sagrađen u 7. veku u čast boginje milosti Kannon. Ulice koje vode prema hramu načičkane su  štandovima na kojima se nalazi  tradicionalna japanska odeća, štapići, kao i  ukusni delikatesi. U blizini Asakuse nalazi se najviša zgrada u Japanu, Sky Tree, toranj visok 634 metra. Carska palata koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Edo zamka. Veliki park okružen je masivnim zidinama u samom centru grada. Reč je o rezidenciji japanske carske porodice. Edo dvorac je nekada bio sedište porodice Tokugava, koja je vladala od 1603. do 1867. godine. Gradnja nove palate završena je 1888. godine. Tokom Drugog svetskog rata je porušena, ali je nakon rata izgrađena u istom stilu. Pored palate, posetioci mogu da uživaju i u drugim objektima koji krase ovo predivno zdanje. Istočni vrtovi palate, otvoreni su za javnost tokom cele godine, dok je unutrašnji deo palate za javnost otvoren samo dva dana u toku godine, 23. decembra kada je carev rođendan  i 2. januara, kada možete na balkonu videti članove carske porodice. Ginza – deo grada u kojem se nalazi najveći deo  prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov muzej u kome se može videti  dosadašnji razvoj,  pozorište Ginza Kabukiza,  hram Tsukiji Hongwanji kao i Tsukiji market (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

    

   1. dan (16.mart 2024.) TOKIO. Razgledanje najvećih znamenitosti Severnog i Zapadnog Tokia u pratnji vodiča (odlazak metroom ili gradskim prevozom) Preporučujemo posetu Nacionalnom muzeju najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput  odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti. Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova. Shibuya – kvart prepun blještavih reklama na vrhovima zgrada, jedna od najpoznatijih šoping oblasti u Tokiju, mesto brojnih prodavnica, klubova i barova, popularno odredište mladih, najbolje mesto za noćni život. U ovom kvartu nalazi se spomenik  psu Haschiku koji je 9 godina na istom mestu verno čekao svog vlasnika koji je preminuo. Shinjuku – Ovo je zapravo  grad u gradu. U zapadnom delu  Nishi Shinjuku je  poslovna četvrt u kojoj se nalazi i zgrade vlade, dok je na istoku smeštena četvrt Higashi Shinjuku poznata po devojkama za zabavu  i aparatima za kockanje. U Shinjuku se nalazi i Golden gai, deo grada prepoznatljiv po najmanjim kafićima na svetu, od kojih je svaki uređen  u nekom svom stilu. Shinjuku Gyoen je jedan od je jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u Tokiu. Nalazi se na svega nekoliko minuta od stanice Shinjuku, a odlikuju ga prostrani travnjaci, vijugave staze za šetnju, kao i opuštajući ambijent za pravo uživanje. Ovo je jedno od najboljih mesta za uživanje u jedinstvenim cvetovima trešnje. Park je nastao u vreme Edo perioda, a kasnije su ga koristili carevi kao mesto za rekreaciju i zabavu. Tokom Drugog svetskog rata park je potpuno uništen, ali je već 1949. godine ponovo otvoren. Šarenilo i izgled vrta oslikani su u raznim stilovima, od kojih su mnogi došli sa zapada. Reč je o veoma živahnom mestu koje nikako ne treba propustiti. Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supružnice, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Objekat je uništen tokom Drugog svetskog rata, ali je veoma ubrzo obnovljen. Tokom vladavine cara Meiđija došlo je do velikog napretka u razvoju Japana, što je dovelo do toga da nakon njegove smrti ova država uđe u svet sila. Ova kapelica je jedan od najlepših primera japanske Shinto arhitekture. Smeštena je u  sredini šumarka, oaze mira u centru grada (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

    

   1. dan (17.mart 2024.) TOKIO / FUJI /. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na Fuji najvišu planinu u Japanu koja je visoka 3776 metara. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, ali ga geolozi generalno još uvek svrstavaju u aktivne vulkane. Ime planine potiče iz Ainu jezika i znači večni život. Planina Fudži, sa svojim elegantnim, kupastim oblikom, postala je poznata širom sveta i smatra se svetim simbolom Japana. Među Japancima postoji osećaj lične identifikacije s planinom, tako da se svakog proleća na hiljade njih penje do hrama koji se nalazi na njenom vrhu. Fudži je kroz istoriju bio veoma popularna tema u umetnosti. Od svih radova koji prikazuju planinu, najstariji sačuvani je crtež na kliznim vratima iz perioda Heian koji datira iz XI veka. Planina je glavni deo nacionalnog parka Fudži-Hakone-Izu. Noćenje.

    

   1. 6. dan (mart 2024.) TOKIO / NIKO /. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Niko. Vožnja autobusom kroz predivnu prirodu do područja Nacionalnog parka, čuvenog u svetu po prirodnim lepotama, vodopadima, brojnim jezerima, planinama, izvorima tople vode. U podnožju planine Nantai, leži Chuzenji jezero, poznato po lososima i pastrnkama, idealno za šetnje, posmatranje ptica, nastalo pre 20.000 godina erupcijom upravo planine Nantai. Vožnja do grada Niko koji je na popisu UNESCO-ve svetske baštine i nalazi se na ulazu u Nacionalni park. Grad leži uz reku Daiya, severno od gradskog područja Tokyo-Yokohama. Nikko, jedno od glavnih hodočasničkih i turističkih središta u zemlji, nalazi se na jugoistočnom rubu Nacionalnog parka Nikko. Ime potiče od japanske reči koja znači „sunčev sjaj“ ili „sunčeva svetlost“. Sjaj ovog mjesta ogleda se u japanskoj poslovici: „Ne govori ‘kekko’ [veličanstveno] dok ne vidiš Nikko.“ Shinto svetilište je možda postojalo u Nikkou već u IV veku pre hrista, a 766. godine ovde je osnovan budistički hram. Međutim, od XVII veka gradom dominira veliko svetilište Tosho u kome se nalazi mauzolej Tokugawe Ieyasua, prvog Tokugawa šoguna. Važan je i mauzolej Daiyuin, posvećen Tokugawi Iemitsuu, trećem Tokugawi šogunu, koji je umro 1651. Svetilišta i povezane građevine su značajne po svojoj živopisnoj crvenoj boji koja simboliše krv, pozlaćenom ukrasu i detaljima. Njihovo slikovito okruženje, a posebno šumarci divovskih japanskih kedrova u kojima se nalaze, znatno povećavaju atraktivnost grada. Noćenje.

    

   1. 7. dan (mart 2024.) TOKIO – GASTRONOMSKI UKUSI JAPANA. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča i obilazak nekih od najpoznatijih mesta gde se posetioci mogu upoznati sa tradicijom i ukusima japanske kuhinje. Obilazak jedne od najvećih svetskih pijaca sa plodovima mora Tsukiji, gde se posetilac upoznaje sa celim procesom kako se riba lovi, distribuira i prodaje. Upoznavanje sa fascinantnim svetom sushija praktično od okeana do tanjira. Uz pomoć sushi majstora se može videti proces pripreme i umetnost izrade pravih japanskih nigiri sushija. Ovde se može steći novi uvid u intimni odnos Japanskog stanovništva sa plodovima mora. Pravi doživljaj japanske gastronomske kulture i hrane može se doživeti tokom obilaska tokijske četvrti Shibuya. Ovde se mogu probati lokalna jela kao što su ‘okonomiyaki’ (slane palačinke sa jajima), Wagyu goveđi ražnjići i još mnogo toga u neuobičajenim restoranima i okupljalištima u ovom području. Šetnja skrivenim uličicama prepunih lokalnih malih restorana pruža nezaboravan doživljaj uživanja u lokalnoj hrani, pivu, shochu ( liker od pirinča). Posetiocu se pruža mogućnost doživljaja četvrti Shibuya očima lokalnog stanovništva. Sa najvećim brojem barova po kvadratnom metru na svetu, četvrt Shinjuku Golden Gai u Tokiju je nezaobilazna destinacija za putnike živahnog duha. Obilazak Shinjuku Golden Gai i Kabukicho prikazuje najbolje barove, restorane i štandove sa hranom koje ove četvrti mogu ponuditi. Može se uživati u japanskim jelima kao što su ramen i yakitori (ražnjići) i istovremeno upoznati sa bogatom istorijom tog područja. Ovo je jedno od najpoznatijih zabavnih mesta u Japanu kao i lokacija sa najpopularnijim noćnim životom u Tokiju (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

    

   1. 8. dan (mart 2024.) TOKIO – KAWAGOE “MALI EDO” – TOKIO. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča u Kawagoe, istorijski grad koji je zadržao stil iz Edo perioda kada je odavde robom snabdevan Tokio, koji je i poslednjih godina veoma privlačan za posetioce. Smešten severno od Tokija u prefekturi Saitama, do Kawagoea se može doći za oko pola sata od šireg centra grada. Tokom godina japanskih šoguna, Kawagoe je cvetao zbog brodskih saobraćaja ka i iz Tokia na gradskoj reci Iruma. U to vreme , to je bio jedan od najvažnijih trgovačkih gradova oko Eda, kako se Tokio tada zvao. Kawagov nadimak “Mali Edo” zapravo potiče iz tog vremena. Kawagoe je zadržao puno kulturnih spomenika i građevina iz razdoblja Edoa, pa pruža pravi doživljaj ovog istoriskog perioda Japana. Kako je ovo bio važan grad za Tokio u trgovačkom i strateškom smislu, šogun je postavio neke od njegovih najodanijih ljudi kao gospodare dvorca Kawagoe. Njegova glavna ulica, okružena zgradama u stilu iz ove epohe  zadržava ambijent koji podsjeća na stari grad iz razdoblja Edo (1603.-1867.godine) i omogućava posetiocu da zamisli ulice iz prošlih vekova. To je ulica Taisho Roman Dori, duž koje se nalaze stare kuće slične magacinima sa zidovima od crnog maltera i krovovima od crepa. Na stranama ulice i u uličicama između zgrada nalaze se brojne specijalizovane trgovine, restorani i snack barovi. Vrlo poznata znamenitost je Time Bell Tower (Toki no kane). Ovaj zvonik visok 16 metara pruža usluge merenja vremena stanovnicima još od pre 400 godina. Jedan od najvažnijih hramova u području Velikog Tokija, Kitain Temple, druga je glavna atrakcija Kawagoea. U Kawagoe festivalskom muzeju može se doživeti Kawagoe festival, koji se održava od 1651.godine. U njemu se nalaze jedine preostale građevine bivšeg Edo perioda. Neverovatan je jedinstven prizor koji stvaraju moderne građevine koje koegzistiraju sa očuvanim istoriskim blagom građevina, starih prodavnica i gastronomskih ukusa. Turisti iz celog sveta posećuju ovo mesto  jer je definitivno idealno mesto za razgledanje kako bi se osetila tradicionalna japanska atmosfera (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

    

   1. 9. dan (mart 2024.) TOKIO. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.
   2. 10. dan (mart 2024.) TOKIO / trodnevni izlet: KJOTO – NARA – OSAKA/. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni trodnevni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje.

   Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Transfer do železničke stanice Odawara u jutarnjim satima. Polazak voza za Kjoto (vožnja traje oko 2,5 sata) Dolazak u Kjoto grad smešten na ostrvu Honšu, u prefekturi Kjoto. Prostire se na površini od 827, 90 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 1 500 000 stanovnika. Zajedno sa gradovima Osaka I Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje u Japanu. Ono što krasi nekadašnju prestonicu Japana jeste činjenica da je bio pošteđen razaranja tokom Drugog svetskog rata. Baš zbog toga se Kjoto smatra za centar japanske kulture, koja se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Razgledanje grada autobusom u kome je najbolje predstavljena bogata istorija I tradicija Japana. Simbioza tradicije I modernog načina života Kjoto čine savršenom gradom za nezaboravno uživanje. Arheološka istražiivanja potvrdila su da je oblast oko grada Kjoto bila naseljena još pre više od 10 000 godina. Ipak, o Kjotou se pre šestog veka ne zna gotovo ništa. Osmi vek doneo je veliku promenu u istoriji ovog grada. Budističko sveštenstvo je sve više počelo da se meša u poslove carske uprave, što je tadašnjeg cara Kamua nagnalo da prestonicu premesti u područje van njihovog uticaja. Car je za prestonicu odabrao selo Uda. Nova prestonica dobila je i  novo ime, Heian-kyō. Brojna previranja u Japanu dovodila su do toga da je svaki vladar za sebe uzimao neko novo sedište. Međutim, ovo nije uticalo na to da Kjoto tokom tog perioda nominalno ostane prestonica. Kjoto je bio glavni grad Japana sve do 1869. godine, kada je to zvanje poneo Tokio. Petnaesti vek bio je veoma poguban za Kjoto. Grad je stradao tokom Oninskog rata, a svoj novi oblik počeo je da dobija sredinom šesnaestog veka. Hamaguri ustanak 1864. godine doveo je do toga je je Kjoto izgubio status prestonice. Kjoto je bio jedan od glavnih kandidata za bacanje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata. Pukim slučajem izbegao je sudbinu Hirošime i Nagasakija. Kjoto je izbegao sudbinu drugih japanskih gradova, I njegovo istorijsko jezgro nije uništeno. Zbog toga se baština ovog grada nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Predlažemo obilazak sledećih znamenitosti: Dvorac Nijo je 1603. godine izgradio Tokugawa Leyasu, prvi šogun iz Edo perioda, kao svoju rezidenciju u gradu Kjoto. U kasnijem periodu zdanje je dograđivano i šireno. Nakon pada Togukawa šogunata 1867. godine, dvorac Nijo korišćen je neko vreme kao carska palata. Ovo zdanje je verovatno najbolji primer rezidencijalne arhitekture Japana iz feudalnog doba, i od 1994. godine nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine. Sanjusangendo je popularan naziv za Rengeo – in, hram u istočnom delu grada, a koji je poznat po 1001 statui Kannon, boginje milosrđa. Hram je osnovan 1164. godine, ali je originalna struktura uništena u požaru. Carska palata je zdanje u kome se do 1868. godine nalazila rezidencija japanskog cara. Nalazi se u prostranom Carskom parku u centru grada, a koji obuhvata i Carsku palatu Sento, kao i nekoliko drugih atrakcija. Carska palata obnovljena je 1855. godine, nakon što je stradala u požaru. Ograđena je dugim zidovima i sastoji se od nekoliko kapija, hala i bašta. Ceremonije ustoličenja se i danas obavljaju upravo ovde. Okrug Higashiyama je jedan od najočuvanijih istorijskih okruga. Ovo je mesto na kome se može videti sav sjaj tradicionalnog Kjotoa, ispunjen uskim ulicama, drvenim zgradama i tradicionalnim trgovačkim radnjama. Ulice su ispunjene malim prodavnicama, kafićima i restoranima, koji se tu nalaze vekovima. Posetioci u ovim objektima mogu da uživaju u tradicionalnim načinima usluživanja. Gion je najpoznatiji district gejša. Nalazi se oko avenije Shijo, između svetilišta Yasaka na istoku i reke Kamo na zapadu. District čine restorani, prodavnice i ochaye, u kojima gejše zabavljaju goste. Najpopualrniji deo distrikta Gion je Hanami – koji, ulica ispunjena tradicionalnim objektima u kojima se nalaze restorani. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

    

   1. 11. dan (mart 2024.) TOKIO . Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje.

   Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Slobodan dan u Kjotu ili fakultativni odlazak za Naru koja je od Kjota udaljena 45 minuta i pravi je grad iz bajke. Grad Nara bio je prvi glavni grad Japana sve dok uticaj budizma, za koji kažu da se u Japanu upravo ovde počeo razvijati i širiti, nije postao previše vidljiv. Službeni glavni grad je tada postao Nagaoka. Nara je danas posebno zanimljiva jer se upravo tu nalaze neki od najstarijih i najvećih hramova ali i zbog divljih jelena koji su ovde svete životinje koje šetaju slobodno kroz parkove i ulice. Zvanično najveća građevina od drveta na svetu, spomenik je prirodne lepote osnovan 1880. U njemu se nalazi park koji se prostire na više od 600 hektara površine, a njime se slobodno kreće više od 1 200 divljih jelena. Prema legendi, božanstvo Takemikazuči dojahao je u ovaj grad na jelenu koji se od tada, već 1300 godina, smatra svetom životinjom. Odlazak autobusom za Osaku grad u regiji Kansai na japanskom ostrvu Honshu. Osaka je treći grad po veličini stanovništva u Japanu posle Tokia i Yokohame i ima 2,7 miliona stanovnika. Grad je iznikao iz ruševina utvrđenog budističkog hrama. Na njima je sagrađen dvorac koji i dan danas dominira ovim industrijskim središtem. Većina japanskih gradova u kojima je tokom istorije boravila carska porodica, shoguni, ima ako ne očuvan, onda bar rekonstruirani dvorac. U Osaki je to prava tvrđava podignuta na uzvisini i okružena s nekoliko vodenih jaraka. Park oko dvorca i njegova unutrašnjost uređena poput muzeja obavezan su deo svakog plana obilaska grada. Osaka je postala vodećom lukom, glavnim tržištem pirinča i prvim trgovačkim gradom Japana već u ranom osamnaestom veku, pod vodstvom vladajuće porodice Tokugawa. Likovna umetnost Japana iz tog razdoblja daje naslutiti da je Osaka bila sinonim za društveno bogat život. Danas, ona ostaje simbolom japanskog statusa vodeće ekonomske sile. Povratak u Kjoto. Noćenje.

    

   1. 12. dan (mart 2024.) TOKIO / KJOTO – TOKIO / – DOHA. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 22.30 sati.

   Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Odlazak do železničke stanice. Polazak voza za Tokio oko 13h. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 21.55 sati.

    

   1. 13. dan (mart 2024.) DOHA – BEOGRAD. Sletanje u Dohu u 05.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.10.  Sletanje u Beograd u 10.45 sati.

    

  • O destinaciji

  • Kada pomislite na Japan, zemlju izlazećeg Sunca, u umu vam iskrsavaju različite slike drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantne kulture. Japan je spoj drevne istorije, vrhunske tehnologije, predivne arhitekture i nesvakidašnjih kulinarskih specijaliteta. Poznat je po svojim hramovima i svetilištima, kao i arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima. Simbol Japana su tri svete planine Fudži, Tatejama i Haku i na hiljade izvora geotermalne vode. Ukoliko vas privlači jedinstvena tradicija, prelepa prirodna bogatstva, moderno i urbano, Japan je pravi izbor za vas.

  • Informacije i uslovi

  • INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “JAPAN:

    

   U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Tokio-Doha-Beograd (sa presedanjem), avio i aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Tokiu, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Tokiju, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

   U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:  troškovi gradskog prevoza prilikom razgledanje gradova ulaznice za kulturno istorijske spomenike, PCR test ukoliko bude bio potreban za ulazak i izlazak iz zemlje, boravišne takse, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao i fakultativni izleti.

   USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

   Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

   Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  40% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.

   Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

   Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

   Čekovima gradjana:

   – 40 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

   – 10 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

   – 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

   a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

  • Fakultativni izleti

  • FAKULTATIVNI IZLETI

   – Celodnevni izlet autobusom za Niko . Cena -155 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)

   – Celodnevni izlet autobusom za Fuji. Cena – 165 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)

   – Trodnevni fakultativni izlet “Kjoto” Cena – 450 €. (U cenu je uključeno: prevoz brzim vozom “Sinkansen” II klase na relaciji Tokio-Kjoto-Tokio,

   smeštaj u hotelu sa 3* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, razgledanje Kjota, transferi po programu putovanja kao i usluge vodiča)

   – Celodnevni izlet autobusom za Naru i Osaku. Cena – 115 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča)

   Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene.

  • Napomene

  • VAŽNE NAPOMENE NAPOMENE NAPOMENE ZA PUTOVANJE PUTOVANJE
   – Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
   – Agencija zadržava pravo promene rasporeda razgledanja gradova po danima putovanja
   – Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici agencije. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 360
   € za sve vreme boravka.
   – Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da prepolaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
   OPŠTE NAPOMENE NAPOMENE
   – Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu
   putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
   – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju. (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

   – U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
   – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni
   gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

   OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:

   Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je: OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

   POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:

   Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje  Licencu OTP br. 227/2021. kategorija A  uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja,   uz obezbeđenu garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE  A.D.O BEOGRAD.

   Organizator  putovanja Putnik Travel, licenca br. OTP 284/2020.

   

  Cena putovanja po osobi:

    1.699

  SMEŠTAJ

  Hotel u Tokiju kategorije tri zvezdice

  PROGRAM PUTOVANJA:

   

  1. dan (13.mart 2024.) BEOGRAD – DOHA. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 08.45 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.45 sati. Sletanje u Dohu u 18.45.

   

  1. dan (14.mart 2024.) DOHA – TOKIO. Let za Tokio (QR 806) u 02.00 sati. Sletanje u Tokio u 17.55 sati po lokalnom vremenu. Japan, zemlja izlazećeg Sunca su drevnom tradicijom, predivnim predelima, fascinantnom kulturom.  Prošlost  Japana obiluje bogatim dogadjajima i zanimljivom istorijom.  Ovo je zemlja  bogata hramovima i svetilištima, istorijskim spomenicima, zemlja vrhunske tehnologije, i predivne arhitekture. Japan je oduvek bio privlačan turistima, bilo zato što je daleka destinacija, bilo zbog svoje bogate istorije i zanimljive kulture ili činjenice da je jedna od najnaprednijih zemalja na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

   

  1. dan (15.mart 2024.) TOKIO. Razgledanje grada čiji prvi podaci potiču iz sedmog veka nove ere. Na jugoistočnom delu ostrva Honšu, u Kanto regionu, na mestu nekadašnjeg malog ribarskog sela Eda, nastao je grad koji se danas prostire na preko 2000 kvadratnih kilometara, i obuhvata ostrva Izu i Ogasova. Tokio je svoje sadašnje ime dobio tek 1869. godine, kada je japanski car Mejdži svoje sedište preneo iz Kjota. Tokio u prevodu na naš jezik znači Prestonica Istoka. Tokio je glavni i najveći grad Japana i sastoji se od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela, a koji su se tokom više vekova spojili u jednu celinu. Danas je ovo jedna od najmodernijih i najnaprednijih prestonica sveta. Razgledanje glavnih znamenitosti Tokia u pratnji vodiča (pesice i gradskim prevozom): Asakusa – Stari deo grada u kome  je sačuvan tradicionalni izgled Tokija. Ovo je  jedini deo Tokija u kome zaista se može osetiti prava atmosfera tradicionalnog Japana. Ovde se nalazi najstariji budistički hram u Tokiju Sensoji, sagrađen u 7. veku u čast boginje milosti Kannon. Ulice koje vode prema hramu načičkane su  štandovima na kojima se nalazi  tradicionalna japanska odeća, štapići, kao i  ukusni delikatesi. U blizini Asakuse nalazi se najviša zgrada u Japanu, Sky Tree, toranj visok 634 metra. Carska palata koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Edo zamka. Veliki park okružen je masivnim zidinama u samom centru grada. Reč je o rezidenciji japanske carske porodice. Edo dvorac je nekada bio sedište porodice Tokugava, koja je vladala od 1603. do 1867. godine. Gradnja nove palate završena je 1888. godine. Tokom Drugog svetskog rata je porušena, ali je nakon rata izgrađena u istom stilu. Pored palate, posetioci mogu da uživaju i u drugim objektima koji krase ovo predivno zdanje. Istočni vrtovi palate, otvoreni su za javnost tokom cele godine, dok je unutrašnji deo palate za javnost otvoren samo dva dana u toku godine, 23. decembra kada je carev rođendan  i 2. januara, kada možete na balkonu videti članove carske porodice. Ginza – deo grada u kojem se nalazi najveći deo  prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov muzej u kome se može videti  dosadašnji razvoj,  pozorište Ginza Kabukiza,  hram Tsukiji Hongwanji kao i Tsukiji market (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

   

  1. dan (16.mart 2024.) TOKIO. Razgledanje najvećih znamenitosti Severnog i Zapadnog Tokia u pratnji vodiča (odlazak metroom ili gradskim prevozom) Preporučujemo posetu Nacionalnom muzeju najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput  odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti. Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova. Shibuya – kvart prepun blještavih reklama na vrhovima zgrada, jedna od najpoznatijih šoping oblasti u Tokiju, mesto brojnih prodavnica, klubova i barova, popularno odredište mladih, najbolje mesto za noćni život. U ovom kvartu nalazi se spomenik  psu Haschiku koji je 9 godina na istom mestu verno čekao svog vlasnika koji je preminuo. Shinjuku – Ovo je zapravo  grad u gradu. U zapadnom delu  Nishi Shinjuku je  poslovna četvrt u kojoj se nalazi i zgrade vlade, dok je na istoku smeštena četvrt Higashi Shinjuku poznata po devojkama za zabavu  i aparatima za kockanje. U Shinjuku se nalazi i Golden gai, deo grada prepoznatljiv po najmanjim kafićima na svetu, od kojih je svaki uređen  u nekom svom stilu. Shinjuku Gyoen je jedan od je jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u Tokiu. Nalazi se na svega nekoliko minuta od stanice Shinjuku, a odlikuju ga prostrani travnjaci, vijugave staze za šetnju, kao i opuštajući ambijent za pravo uživanje. Ovo je jedno od najboljih mesta za uživanje u jedinstvenim cvetovima trešnje. Park je nastao u vreme Edo perioda, a kasnije su ga koristili carevi kao mesto za rekreaciju i zabavu. Tokom Drugog svetskog rata park je potpuno uništen, ali je već 1949. godine ponovo otvoren. Šarenilo i izgled vrta oslikani su u raznim stilovima, od kojih su mnogi došli sa zapada. Reč je o veoma živahnom mestu koje nikako ne treba propustiti. Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supružnice, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Objekat je uništen tokom Drugog svetskog rata, ali je veoma ubrzo obnovljen. Tokom vladavine cara Meiđija došlo je do velikog napretka u razvoju Japana, što je dovelo do toga da nakon njegove smrti ova država uđe u svet sila. Ova kapelica je jedan od najlepših primera japanske Shinto arhitekture. Smeštena je u  sredini šumarka, oaze mira u centru grada (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

   

  1. dan (17.mart 2024.) TOKIO / FUJI /. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na Fuji najvišu planinu u Japanu koja je visoka 3776 metara. Planina Fudži je vulkan koji je poslednju erupciju imao 1707. godine, ali ga geolozi generalno još uvek svrstavaju u aktivne vulkane. Ime planine potiče iz Ainu jezika i znači večni život. Planina Fudži, sa svojim elegantnim, kupastim oblikom, postala je poznata širom sveta i smatra se svetim simbolom Japana. Među Japancima postoji osećaj lične identifikacije s planinom, tako da se svakog proleća na hiljade njih penje do hrama koji se nalazi na njenom vrhu. Fudži je kroz istoriju bio veoma popularna tema u umetnosti. Od svih radova koji prikazuju planinu, najstariji sačuvani je crtež na kliznim vratima iz perioda Heian koji datira iz XI veka. Planina je glavni deo nacionalnog parka Fudži-Hakone-Izu. Noćenje.

   

  1. 6. dan (mart 2024.) TOKIO / NIKO /. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Niko. Vožnja autobusom kroz predivnu prirodu do područja Nacionalnog parka, čuvenog u svetu po prirodnim lepotama, vodopadima, brojnim jezerima, planinama, izvorima tople vode. U podnožju planine Nantai, leži Chuzenji jezero, poznato po lososima i pastrnkama, idealno za šetnje, posmatranje ptica, nastalo pre 20.000 godina erupcijom upravo planine Nantai. Vožnja do grada Niko koji je na popisu UNESCO-ve svetske baštine i nalazi se na ulazu u Nacionalni park. Grad leži uz reku Daiya, severno od gradskog područja Tokyo-Yokohama. Nikko, jedno od glavnih hodočasničkih i turističkih središta u zemlji, nalazi se na jugoistočnom rubu Nacionalnog parka Nikko. Ime potiče od japanske reči koja znači „sunčev sjaj“ ili „sunčeva svetlost“. Sjaj ovog mjesta ogleda se u japanskoj poslovici: „Ne govori ‘kekko’ [veličanstveno] dok ne vidiš Nikko.“ Shinto svetilište je možda postojalo u Nikkou već u IV veku pre hrista, a 766. godine ovde je osnovan budistički hram. Međutim, od XVII veka gradom dominira veliko svetilište Tosho u kome se nalazi mauzolej Tokugawe Ieyasua, prvog Tokugawa šoguna. Važan je i mauzolej Daiyuin, posvećen Tokugawi Iemitsuu, trećem Tokugawi šogunu, koji je umro 1651. Svetilišta i povezane građevine su značajne po svojoj živopisnoj crvenoj boji koja simboliše krv, pozlaćenom ukrasu i detaljima. Njihovo slikovito okruženje, a posebno šumarci divovskih japanskih kedrova u kojima se nalaze, znatno povećavaju atraktivnost grada. Noćenje.

   

  1. 7. dan (mart 2024.) TOKIO – GASTRONOMSKI UKUSI JAPANA. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča i obilazak nekih od najpoznatijih mesta gde se posetioci mogu upoznati sa tradicijom i ukusima japanske kuhinje. Obilazak jedne od najvećih svetskih pijaca sa plodovima mora Tsukiji, gde se posetilac upoznaje sa celim procesom kako se riba lovi, distribuira i prodaje. Upoznavanje sa fascinantnim svetom sushija praktično od okeana do tanjira. Uz pomoć sushi majstora se može videti proces pripreme i umetnost izrade pravih japanskih nigiri sushija. Ovde se može steći novi uvid u intimni odnos Japanskog stanovništva sa plodovima mora. Pravi doživljaj japanske gastronomske kulture i hrane može se doživeti tokom obilaska tokijske četvrti Shibuya. Ovde se mogu probati lokalna jela kao što su ‘okonomiyaki’ (slane palačinke sa jajima), Wagyu goveđi ražnjići i još mnogo toga u neuobičajenim restoranima i okupljalištima u ovom području. Šetnja skrivenim uličicama prepunih lokalnih malih restorana pruža nezaboravan doživljaj uživanja u lokalnoj hrani, pivu, shochu ( liker od pirinča). Posetiocu se pruža mogućnost doživljaja četvrti Shibuya očima lokalnog stanovništva. Sa najvećim brojem barova po kvadratnom metru na svetu, četvrt Shinjuku Golden Gai u Tokiju je nezaobilazna destinacija za putnike živahnog duha. Obilazak Shinjuku Golden Gai i Kabukicho prikazuje najbolje barove, restorane i štandove sa hranom koje ove četvrti mogu ponuditi. Može se uživati u japanskim jelima kao što su ramen i yakitori (ražnjići) i istovremeno upoznati sa bogatom istorijom tog područja. Ovo je jedno od najpoznatijih zabavnih mesta u Japanu kao i lokacija sa najpopularnijim noćnim životom u Tokiju (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

   

  1. 8. dan (mart 2024.) TOKIO – KAWAGOE “MALI EDO” – TOKIO. Odlazak gradskim prevozom u pratnji vodiča u Kawagoe, istorijski grad koji je zadržao stil iz Edo perioda kada je odavde robom snabdevan Tokio, koji je i poslednjih godina veoma privlačan za posetioce. Smešten severno od Tokija u prefekturi Saitama, do Kawagoea se može doći za oko pola sata od šireg centra grada. Tokom godina japanskih šoguna, Kawagoe je cvetao zbog brodskih saobraćaja ka i iz Tokia na gradskoj reci Iruma. U to vreme , to je bio jedan od najvažnijih trgovačkih gradova oko Eda, kako se Tokio tada zvao. Kawagov nadimak “Mali Edo” zapravo potiče iz tog vremena. Kawagoe je zadržao puno kulturnih spomenika i građevina iz razdoblja Edoa, pa pruža pravi doživljaj ovog istoriskog perioda Japana. Kako je ovo bio važan grad za Tokio u trgovačkom i strateškom smislu, šogun je postavio neke od njegovih najodanijih ljudi kao gospodare dvorca Kawagoe. Njegova glavna ulica, okružena zgradama u stilu iz ove epohe  zadržava ambijent koji podsjeća na stari grad iz razdoblja Edo (1603.-1867.godine) i omogućava posetiocu da zamisli ulice iz prošlih vekova. To je ulica Taisho Roman Dori, duž koje se nalaze stare kuće slične magacinima sa zidovima od crnog maltera i krovovima od crepa. Na stranama ulice i u uličicama između zgrada nalaze se brojne specijalizovane trgovine, restorani i snack barovi. Vrlo poznata znamenitost je Time Bell Tower (Toki no kane). Ovaj zvonik visok 16 metara pruža usluge merenja vremena stanovnicima još od pre 400 godina. Jedan od najvažnijih hramova u području Velikog Tokija, Kitain Temple, druga je glavna atrakcija Kawagoea. U Kawagoe festivalskom muzeju može se doživeti Kawagoe festival, koji se održava od 1651.godine. U njemu se nalaze jedine preostale građevine bivšeg Edo perioda. Neverovatan je jedinstven prizor koji stvaraju moderne građevine koje koegzistiraju sa očuvanim istoriskim blagom građevina, starih prodavnica i gastronomskih ukusa. Turisti iz celog sveta posećuju ovo mesto  jer je definitivno idealno mesto za razgledanje kako bi se osetila tradicionalna japanska atmosfera (karta za prevoz nije uključena u cenu putovanja). Noćenje.

   

  1. 9. dan (mart 2024.) TOKIO. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.
  2. 10. dan (mart 2024.) TOKIO / trodnevni izlet: KJOTO – NARA – OSAKA/. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni trodnevni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje.

  Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Transfer do železničke stanice Odawara u jutarnjim satima. Polazak voza za Kjoto (vožnja traje oko 2,5 sata) Dolazak u Kjoto grad smešten na ostrvu Honšu, u prefekturi Kjoto. Prostire se na površini od 827, 90 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 1 500 000 stanovnika. Zajedno sa gradovima Osaka I Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje u Japanu. Ono što krasi nekadašnju prestonicu Japana jeste činjenica da je bio pošteđen razaranja tokom Drugog svetskog rata. Baš zbog toga se Kjoto smatra za centar japanske kulture, koja se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Razgledanje grada autobusom u kome je najbolje predstavljena bogata istorija I tradicija Japana. Simbioza tradicije I modernog načina života Kjoto čine savršenom gradom za nezaboravno uživanje. Arheološka istražiivanja potvrdila su da je oblast oko grada Kjoto bila naseljena još pre više od 10 000 godina. Ipak, o Kjotou se pre šestog veka ne zna gotovo ništa. Osmi vek doneo je veliku promenu u istoriji ovog grada. Budističko sveštenstvo je sve više počelo da se meša u poslove carske uprave, što je tadašnjeg cara Kamua nagnalo da prestonicu premesti u područje van njihovog uticaja. Car je za prestonicu odabrao selo Uda. Nova prestonica dobila je i  novo ime, Heian-kyō. Brojna previranja u Japanu dovodila su do toga da je svaki vladar za sebe uzimao neko novo sedište. Međutim, ovo nije uticalo na to da Kjoto tokom tog perioda nominalno ostane prestonica. Kjoto je bio glavni grad Japana sve do 1869. godine, kada je to zvanje poneo Tokio. Petnaesti vek bio je veoma poguban za Kjoto. Grad je stradao tokom Oninskog rata, a svoj novi oblik počeo je da dobija sredinom šesnaestog veka. Hamaguri ustanak 1864. godine doveo je do toga je je Kjoto izgubio status prestonice. Kjoto je bio jedan od glavnih kandidata za bacanje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata. Pukim slučajem izbegao je sudbinu Hirošime i Nagasakija. Kjoto je izbegao sudbinu drugih japanskih gradova, I njegovo istorijsko jezgro nije uništeno. Zbog toga se baština ovog grada nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Predlažemo obilazak sledećih znamenitosti: Dvorac Nijo je 1603. godine izgradio Tokugawa Leyasu, prvi šogun iz Edo perioda, kao svoju rezidenciju u gradu Kjoto. U kasnijem periodu zdanje je dograđivano i šireno. Nakon pada Togukawa šogunata 1867. godine, dvorac Nijo korišćen je neko vreme kao carska palata. Ovo zdanje je verovatno najbolji primer rezidencijalne arhitekture Japana iz feudalnog doba, i od 1994. godine nalazi se na UNESCO – voj listi svetske baštine. Sanjusangendo je popularan naziv za Rengeo – in, hram u istočnom delu grada, a koji je poznat po 1001 statui Kannon, boginje milosrđa. Hram je osnovan 1164. godine, ali je originalna struktura uništena u požaru. Carska palata je zdanje u kome se do 1868. godine nalazila rezidencija japanskog cara. Nalazi se u prostranom Carskom parku u centru grada, a koji obuhvata i Carsku palatu Sento, kao i nekoliko drugih atrakcija. Carska palata obnovljena je 1855. godine, nakon što je stradala u požaru. Ograđena je dugim zidovima i sastoji se od nekoliko kapija, hala i bašta. Ceremonije ustoličenja se i danas obavljaju upravo ovde. Okrug Higashiyama je jedan od najočuvanijih istorijskih okruga. Ovo je mesto na kome se može videti sav sjaj tradicionalnog Kjotoa, ispunjen uskim ulicama, drvenim zgradama i tradicionalnim trgovačkim radnjama. Ulice su ispunjene malim prodavnicama, kafićima i restoranima, koji se tu nalaze vekovima. Posetioci u ovim objektima mogu da uživaju u tradicionalnim načinima usluživanja. Gion je najpoznatiji district gejša. Nalazi se oko avenije Shijo, između svetilišta Yasaka na istoku i reke Kamo na zapadu. District čine restorani, prodavnice i ochaye, u kojima gejše zabavljaju goste. Najpopualrniji deo distrikta Gion je Hanami – koji, ulica ispunjena tradicionalnim objektima u kojima se nalaze restorani. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

   

  1. 11. dan (mart 2024.) TOKIO . Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Noćenje.

  Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Slobodan dan u Kjotu ili fakultativni odlazak za Naru koja je od Kjota udaljena 45 minuta i pravi je grad iz bajke. Grad Nara bio je prvi glavni grad Japana sve dok uticaj budizma, za koji kažu da se u Japanu upravo ovde počeo razvijati i širiti, nije postao previše vidljiv. Službeni glavni grad je tada postao Nagaoka. Nara je danas posebno zanimljiva jer se upravo tu nalaze neki od najstarijih i najvećih hramova ali i zbog divljih jelena koji su ovde svete životinje koje šetaju slobodno kroz parkove i ulice. Zvanično najveća građevina od drveta na svetu, spomenik je prirodne lepote osnovan 1880. U njemu se nalazi park koji se prostire na više od 600 hektara površine, a njime se slobodno kreće više od 1 200 divljih jelena. Prema legendi, božanstvo Takemikazuči dojahao je u ovaj grad na jelenu koji se od tada, već 1300 godina, smatra svetom životinjom. Odlazak autobusom za Osaku grad u regiji Kansai na japanskom ostrvu Honshu. Osaka je treći grad po veličini stanovništva u Japanu posle Tokia i Yokohame i ima 2,7 miliona stanovnika. Grad je iznikao iz ruševina utvrđenog budističkog hrama. Na njima je sagrađen dvorac koji i dan danas dominira ovim industrijskim središtem. Većina japanskih gradova u kojima je tokom istorije boravila carska porodica, shoguni, ima ako ne očuvan, onda bar rekonstruirani dvorac. U Osaki je to prava tvrđava podignuta na uzvisini i okružena s nekoliko vodenih jaraka. Park oko dvorca i njegova unutrašnjost uređena poput muzeja obavezan su deo svakog plana obilaska grada. Osaka je postala vodećom lukom, glavnim tržištem pirinča i prvim trgovačkim gradom Japana već u ranom osamnaestom veku, pod vodstvom vladajuće porodice Tokugawa. Likovna umetnost Japana iz tog razdoblja daje naslutiti da je Osaka bila sinonim za društveno bogat život. Danas, ona ostaje simbolom japanskog statusa vodeće ekonomske sile. Povratak u Kjoto. Noćenje.

   

  1. 12. dan (mart 2024.) TOKIO / KJOTO – TOKIO / – DOHA. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje Tokija za sve putnike koji se nisu prijavili za trodnevni fakultativni izlet za Kjoto, Naru i Osaku. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 22.30 sati.

  Fakultativni izlet “Kjoto, Nara i Osaka”: Odlazak do železničke stanice. Polazak voza za Tokio oko 13h. Transfer do aerodroma. Let za Dohu (QR 807) u 21.55 sati.

   

  1. 13. dan (mart 2024.) DOHA – BEOGRAD. Sletanje u Dohu u 05.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.10.  Sletanje u Beograd u 10.45 sati.

   

  Kada pomislite na Japan, zemlju izlazećeg Sunca, u umu vam iskrsavaju različite slike drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantne kulture. Japan je spoj drevne istorije, vrhunske tehnologije, predivne arhitekture i nesvakidašnjih kulinarskih specijaliteta. Poznat je po svojim hramovima i svetilištima, kao i arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima. Simbol Japana su tri svete planine Fudži, Tatejama i Haku i na hiljade izvora geotermalne vode. Ukoliko vas privlači jedinstvena tradicija, prelepa prirodna bogatstva, moderno i urbano, Japan je pravi izbor za vas.

  INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “JAPAN:

   

  U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Tokio-Doha-Beograd (sa presedanjem), avio i aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Tokiu, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Tokiju, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

  U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:  troškovi gradskog prevoza prilikom razgledanje gradova ulaznice za kulturno istorijske spomenike, PCR test ukoliko bude bio potreban za ulazak i izlazak iz zemlje, boravišne takse, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao i fakultativni izleti.

  USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

  Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  40% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.

  Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

  Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

  Čekovima gradjana:

  – 40 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

  – 10 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

  – 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

  FAKULTATIVNI IZLETI

  – Celodnevni izlet autobusom za Niko . Cena -155 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)

  – Celodnevni izlet autobusom za Fuji. Cena – 165 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča, usluge vodiča)

  – Trodnevni fakultativni izlet “Kjoto” Cena – 450 €. (U cenu je uključeno: prevoz brzim vozom “Sinkansen” II klase na relaciji Tokio-Kjoto-Tokio,

  smeštaj u hotelu sa 3* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, razgledanje Kjota, transferi po programu putovanja kao i usluge vodiča)

  – Celodnevni izlet autobusom za Naru i Osaku. Cena – 115 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča)

  Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene.

  VAŽNE NAPOMENE NAPOMENE NAPOMENE ZA PUTOVANJE PUTOVANJE
  – Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
  – Agencija zadržava pravo promene rasporeda razgledanja gradova po danima putovanja
  – Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici agencije. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 360
  € za sve vreme boravka.
  – Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da prepolaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
  OPŠTE NAPOMENE NAPOMENE
  – Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu
  putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
  – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju. (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

  – U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
  – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni
  gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

  OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:

  Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je: OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

  POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:

  Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje  Licencu OTP br. 227/2021. kategorija A  uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja,   uz obezbeđenu garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE  A.D.O BEOGRAD.

  Organizator  putovanja Putnik Travel, licenca br. OTP 284/2020.