• Evropski Gradovi
  • NOVA GODINA
  • DALEKE DESTINACIJE
  • Evropski Gradovi
  • Terme Radenci

    Terme Radenci su najpoznatiji banjski centar u Sloveniji sa tradicijom dugom više od 130 godina. Terme Radenci su se razvile u pokrajini Pomurje, uz samu reku Muru, zahvaljujući visokom kvalitetu mineralne i termalne vode.

    Mineralna i termalna voda – Još davne 1882. godine blagotvorna termalna voda korišćena je u lekovite svrhe, a danas gosti piju mineralnu vodu direktno iz njenog izvora. Prema sadržaju ugljen-dioksida ovo je jedna od najbogatijih mineralnih voda u Evropi. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu obe vrste vode, termalna i mineralna, imaju lekovita i blagotvorna dejstva na čitav organizam. Stabilizuju krvni pritisak, ubrzavaju varenje, neutrališu višak želudačne kiseline, blagotvorno utiču na bubrege i urinarni trakt, regulišu neravnotežu minerala u organizmu.

    Danas Terme Radenci svojim gostima nude savremene zdravstvene i preventivne programe, koji se svakako temelje na dugogodišnjoj tradiciji lečenja i svakako upotpunjuju wellness i spa ponudu. Čuvena mineralna voda slatina iz Radenaca, termalna voda, netaknuta priroda, blago podneblje sa više od 250 sunčanih dana godišnje, pored lečenja i preventive, idealni su za odmor, uživanje i relaksaciju. Pokraj reke Mure gosti mogu da šetaju, da voze bicikl ili da odu čamcem do ostrva ljubavi.