• Evropski Gradovi
 • NOVA GODINA
 • DALEKE DESTINACIJE
 • Evropski Gradovi
 • Jordan

  Jordan je zemlja prelepih zalazaka sunca i pravi dragulj Bliskog Istoka. Na potezu između plodne zemlje i pustinje smeštena je prestonica kraljevine Aman u kojoj se nalaže brojne kulturno-istorijske znamenitosti i kraljevska palata. Jordan krase neverovatne plaže na obalama Crvenog i Mrtvog mora, gde možete uživati u ronjenju i plivanju sa delfinima i morskim kornjačama.

  Cena:
  1399
  Polasci:
  Oktobar
  Dana (noćenja):
  10 dana (9 noćenja)
  Prevoz:
  Avionom
  Smeštaj:
  Noćenje sa doručkom I Polupansion
  • Cenovnik

  • CENA ARANŽMANA:  1399 € po osobi

    Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i

   neophodnim troškovima 

  • Program putovanja

  • 1. dan (10.oktobar 2023.) BEOGRAD – TEL AVIV – VITLAJEM. Sastanak grupe kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 12.30 sati. Poletanje aviona za Tel Aviv u 13.30 (JU 812). Sletanje aviona u Tel Aviv u 17.20 sati po lokalnom vremenu. Odlazak za Vitlajem. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

   2. dan (oktobar 2023.) VITLAJEM – JERUSALIM – VITLAJEM. Doručak. Polazak autobusom za Jerusalim. Razgledanje, grada koji je smešten na Judejskim brdima i star preko 4.000 godina. Osvajali su ga i razarali Egipćani, Vavilonci, Grci, Rimljani, Persijanci, muslimani, hrišćani, mameluci, Turci… Jerusalim, se sastoji od modernog dela i starog grada koji je opasan zidinama u koji je moguće ući kroz jednu od osam kapija, a podijeljen je na četiri nejednaka dela: muslimansku čevrt, hrišćansku četvrt, jermensku i jevrejsku četvrt. Jevreji grad zovu Jerušalajim ili „grad mira“, hrišćani ga nazivaju Jerusalim, a muslimani Al Kuds ili Sveti grad. Celodnevno razgledanje Jerusalima od Maslinske Gore, Crkva Pater Nostre (Crkva Očenaša) koja ima i Očenaš na srpskom jeziku. To je jedino mesto gde se danas može videti reč Srbija u Svetom mestu za hrišćanstvo, veličanstven pogled na duhovnu metropolu sveta, upoznajemo strukturu kvartova Starog grada, prostorni položaj lokaliteta koji ćemo obići, Kedron dolinu i drevnu jevrejsku nekropolu. Nastavljamo razgledanje ulicom Cveti, (poslednji Gospodnji ulazak u Jerusalim), Dominus Flevit (mesto oplakivanja Jerusalima), pored ruskog manastira Marije Magdalene čije zlatne kupole krunišu Getsiman. Silazimo do Getsimanskog Vrta i obilazimo: crkvu Agonije, mesto Hristove molitve, Judinog poljupca i hapšenja. Te pored Crkve Sv. Stefana arhiđakona, prvomučenika. Jesejeve doline posetićemo crkvu Bogorodičinog Uspenja, grobnog mesto presvete Bogorodice. Nastavak obilaska Jerusalima: Brdo Cion: obilazak Sobe na spratu, mestu Tajne Večere, Davidov grob, crkva Bogorodičinog Usnuća. Kretanje kroz jevrejsku četvrt. Kretanje ulicom Via Cardo, najstarijom ulicom grada. Izlazak na prostor Zapadnog zida, Zida Plača, najveće jevrejske svetinje, podno Hramovnog Brega. Via Dolorosa, Stradalni put Gospoda Isusa Hrista sa usputnim stanicama: Simeon iz Kirineje, Veronikin ubrus, drugi Hristov pad. Nastavak kretanja kroz hrišćansku četvrt. Obilazak najveće Hrišćanske svetinje:Crkvu Hristovog groba i Vaskrsenja, kompleksa hramova i kapela koji uključuju Golgotu – mesto raspeća, Kamen pomazanja, grobno mesto Gospoda Isusa Hrista – mesto Vaskrsenja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   3. dan (oktobar 2023.) VITLAJEM / JERUSALIM /. Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili fakultativni izlet za Jerusalim. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   4. dan (oktobar 2023.) VITLAJEMCEZAREA – HAIFA – NAZARET. Doručak. Odlazak do Cezareje, panoramski obilazak nekada najveće luke Mediterana i punih šest vekova glavnog grada rimske provincije Judeje koji je osnovao car Irod dajući mu to ime da izrazi lojalnost rimskom imperatoru Cezaru Augustu. Od stare Cezareja je ostao rimski teatar, hipodrom, Cardo koji govore o veličini i bogatstvu grada koje je bilo sedište guvernera u kojoj je stolovao i Pontije Pilat.  Iz Cezareje je apostol Pavle odveden u Rim da bi mu se sudilo i odavde je godine 66. nove ere buknula pobuna Jevreja protiv Rimljana posle koje su uništeni Jerusalim i drugi hram. Primorska Cezareja, takođe poznata i kao Palestinska Cezareja, antički grad i luka koju je krajem 1. veka p.n.e. sagradio Herod Veliki, tadašnji vladar Judeje, a čiji se ostaci nalaze na mediteranskoj obali današnjeg Izraela. Nastavak puta za VitlajemPoseta i obilazak grčkog pravoslavnog hrama posvećen Rođenju Gospoda Isusa Hrista, najstarija očuvana hrišćanska crkva u kojoj se nalazi Pećina Hristovog Rođenja.  Hram sv. Katarine, katolička crkva koja obeležava mesto Rođenja. Polje pastira i hram koji obeležava prvu objavu Rođenja.Nastavak puta do Haife grada koji je izgrdjen na obroncima planine Karmel, istorija naselja obuhvata vise od 3000 godina. Haifa, danas najpoznatija luka Izraela, i jedan je od najlepših gradova u zemlji, a prepoznaje se po predivnim Bahajskim vrtovima sa zlatnom kupolom hrama koji se pružaju u dužini od jednog kilometra.  Nastavak puta do Nazareta . Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

   5. dan (oktobar 2023.) NAZARET – JERDENIT – GORA BLAŽENSTVA – KAPERNAUM – NAZARET. Doručak. Razgledanje jednog od najznačajnijih mesta koja se spominju u Bibliji je zasigurno Nazaret. Reč je o gradiću Isusovog odrastanja i mestu prema kojem je dobio ime – Isus Nazarećanin. Iako današnji Nazaret nema mnogo sličnosti s onim biblijskim, u njemu se nalazi mnoštvo, za hrišćane, posebnih mesta. Pravoslavni hram Arhanđela Gavrila, podignut na mestu Marijinog Izvora. Katedralni hram Blagovesti, veličanstvene i grandiozne arhitekture. Crkva pravednog Josifa. Odlazak za Jardenit izvorište reke Jordan iz jezera, mesto koje danas prepoznajemo kao mesto Kršetenja. Odlazak na Goru Blaženstva, poznata po „propovedi na gori“ sa koje puca pogled na Tabhu i Kapernaum, mesta u kojima je Hristos dugo boravio i činio čuda. Hram Blaženstva je izgrađen 1937 godine i kupola je osmougaona i simbolizuje 8 blaženstva. Odlazak za Kapernaum. Obilazak arheološkog lokaliteta grada u kome je Hristos živeo, propovedao, isceljivao: Petrova kuća, Bela sinagoga. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   6. dan (15.oktobar 2023.) NAZARET – AJLOUN – DJERAS – AMAN. Doručak. Odlazak za Jordan, prelazak granice. Nastavak putovanja. KRSTAŠKI DVORCI-AJLONsagradio ga je 1184 Izz ad-din Usama bin Munqidh, Saladinov general koji je porazio Krstaše 1187 godine. Ovo je izuzetan primer Islamske arhitekture, i zbog svoje izvanredne pozicije čuvao je puteve između južnog Jordana i Sirije. Nastavak putovanja za JERASH- najbolje ocuvani grad rimskog carstva Grad je doživeo zlatno doba pod Rimskom upravom i danas je najbolje očuvan grad Rimske provincije.Vekovima je bio sakriven u pesku, pre nego što je počelo iskopavanje koje je otkrilo izuzetan primer Rimske provincijske, urbane arhitekture srednjeg istoka: popločane ulice sa kolonadama, pozorište, prostrani trgovi, kupatila, fontane.Ispod Grčko-rimske spoljašnosti, grad takođe čuva finu mešavinu istoka i zapada: Grčko-rimsku mediteransku bazu i tradiciju arapskog orijenta. Nastavak putovanja za AMAN grad koji se prostire na 19 brda. Danas je to moderan grad od 1.5 mil. stanovnika, a nekada je bio prestonica Jordanskog Hashemit kraljevstva. U bronzano doba bio je poznat po nazivom Rabbath-Ammon, a kasnije kao Filadelfija. Nudi različite istorijske lokalitete iz Neolitskog, Helenističkom, Rimskog i Islamskog perioda. Lokalitet koji je poznat kao citadela uključuje mnoge građevine, kao što je Herkulov hram, Omajad palata i Vizantijska crkva. U dnu citadele nalazi se Rimsko pozorište sa 6.000 sedišta, koje se i dan danas koristi za neke kulturne događaje. Tri muzeja nude uvid u istoriju i kulturu Jordana, a to su Arheološki muzej, muzej folklora i muzej narodnih običaja. Smeštaj u hotel. Nocenje.

   7. dan (16.oktobar 2023.) AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KARAK – PETRA. Odlazak do Madabe “grada mozaika“, čuvenog po spektakularnim Vizantijskim i Umajadskim mozaicima, gde se nalazi mapa Jerusalima i Svete zemlje (6.vek). Sastavljen je od 2 miliona delova obojenog kamena. Bukvalno, stotine drugih mozaika (od 5 do 7 veka) nalazi se u crkvama i kućama Madabe. Nastavak putovanja autobusom do planine Nebo odakle se pruza pogled na Svetu zemlju i gde je po predanjima umro Mojsije. Nastavak putovanja. DVORCI KRSTAŠA-kraljevski put prepun je ostataka iz krstaškog perioda. Najznačajnija tvrđava je Karak. Fascinantni primeri arhitekture i vojne tradicije tog vremena. Karak- sam zamak je pre upečatljiv nego lep i prestavlja primer krstaškog vojnog arhitektonskog genija. Zamak je uvećan novim zapadnim krilom koji su dodali Ajubidi i Mameluci. Nastavak putovanja. Po dolasku u Petru smeštaj u hotel. Noćenje.

   8. dan (17.oktobar 2023.) Dorucak. PETRA spada u jedno od najpoznatijih turistička atrakcija. Zaostavština je Nabatinjana, naroda koji se naselio u južnom Jordanu pre više od 2000 godina. Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. Najpoznatiji spomenik u Petri je riznica koja se odjednom pojavljuje na kraju Siq-a (1 km duga ulica oivičena zidovima visokim 200m). U njoj se nalaze stotine gradjevina: hramovi, kupatila, ulica sa konoladama i otvoreno pozorište sa 3000 sedišta, gigantski manastir iz prvog veka i moderan arheološki muzej. Povratak u hotel. Noćenje.

   9. dan (oktobar 2023.) PETRA /WADI RUM/ – VITLAJEM. Dorucak. Slobodno vreme ili fakultativni izled za Wadi Rum poznat i kao Dolina meseca, to  je područje različitih pustinjskih predela sa lepezom uskih klanaca, prirodnih lukova, vrtoglavih litica, klizišta i pećina. Posetioce očaravaju visoke planine peščara koje se uzdižu do 1500 metara visine. Petroglifi, natpisi i arheološki ostaci pronađeni na ovom području i svedoče o 12.000 godina ljudske naseljenosti i međudelovanju sa prirodom. Posebno je vredno njegovih 25.000 rezbarija i 20.000 natpisa u stenama zahvaljujući kojima se može pratiti evolucija ljudske misli i rani razvoj pisma. Beduini, meštani Wadia Ruma, žive ovde već hiljadama godina. Tradicionalno nomadsko pleme, beduini su izvorno bili stočari koji su se selili od lokacije do lokacije kroz pustinju. Mnogi od njih i dalje vode nomadski način života. Wadi Rum upisan na UNESCO-v popis mesta svetske baštine. Odlazak za Vitlajem, Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

   10.dan (19.oktobar 2023.) VITLAJEM – TEL AVIV – BEOGRAD. Doručak. Odlazak za Tel Aviv. Panoramsko razgledanje grada koji je osnovan na rubovima drevnog lučkog grada Jafa, i predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu, a pretpostavlja se da je star 4000 godina. Tel Aviv i Jafa su 1950 godine spojeni u jednu upravnu jedinicu.Let za Beograd u 19.00 (JU 813). Dolazak u Beograd u 21.00 sati.

  • O destinaciji

  • Jordan je zemlja prelepih zalazaka sunca i pravi dragulj Bliskog Istoka. Na potezu između plodne zemlje i pustinje smeštena je prestonica kraljevine Aman u kojoj se nalaže brojne kulturno-istorijske znamenitosti i kraljevska palata. Jordan krase neverovatne plaže na obalama Crvenog i Mrtvog mora, gde možete uživati u ronjenju i plivanju sa delfinima i morskim kornjačama. Jeraš, Pompeja Istoka, jedna je od najočuvanijih rimskih provincija Bliskog Istoka. Turistima je omiljena destinacija drevni grad Petra uklesan u stenama, koji je danas jedno od novih svetskih čuda.

  • Informacije i uslovi

  • U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO  (svi neophodni troškovi po osobi): avionske i aerodromske takse u Beogradu i Tel Avivu (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Tel Aviv-Beograd, transferi prema programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi polupansiona (samousluživanje) u Izraelu i na bazi  noćenja sa doručkom (samousluživanje) u Jordanu, razgledanje gradova prema programu putovanja i troškovi organizovanja putovanja.

    U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO:  medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, napojnice za lokalne vodiče i vozače (oko 80 evra po osobi), medjugranični prevoz i takse za prelazak Izraelsko-Jordanske granice (oko 45 evra po osobi), ulaznice za lokalitete i angažovanje lokalnog vodiča u Jordanu i Izraelu (oko 180 €) kao i fakultativni izleti.

   lnog vodiča u Jordanu i Izraelu (oko 180 €) kao i fakultativni izleti.

   USLOVI PLAĆANJA:

   • prilikom rezervacije uplaćuje se 40 % avansa od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
   • moguće je plaćanje platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.
  • Fakultativni izleti

  • FAKULTATIVNI IZLETI

   • Celodnevni izlet autobusom “Jerusalim” – 35 € (u cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Jerusalim-hotel, usluge vodiča).
   • Celodnevni izlet autobusom “Wadi Rum” – 65 € (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Wadi Rum-hotel, usluge vodiča).

   Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

  • Napomene

  • VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
   – Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnoj sobi uz doplatu od 315 €.
   – Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
   – Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

   OPŠTE NAPOMENE
   – Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
   – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
   – U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
   – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
   – Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Agencija smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

   OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
   Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

   POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
   Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI
   S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd  T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br.
   227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti
   organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim
   ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbeđenu
   garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE
   A.D.O BEOGRAD

   Organizator putovanja Putnik Travel, licenca br. OTP 284/2020.

  CENA ARANŽMANA:  1399 € po osobi

   Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i

  neophodnim troškovima 

  1. dan (10.oktobar 2023.) BEOGRAD – TEL AVIV – VITLAJEM. Sastanak grupe kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 12.30 sati. Poletanje aviona za Tel Aviv u 13.30 (JU 812). Sletanje aviona u Tel Aviv u 17.20 sati po lokalnom vremenu. Odlazak za Vitlajem. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  2. dan (oktobar 2023.) VITLAJEM – JERUSALIM – VITLAJEM. Doručak. Polazak autobusom za Jerusalim. Razgledanje, grada koji je smešten na Judejskim brdima i star preko 4.000 godina. Osvajali su ga i razarali Egipćani, Vavilonci, Grci, Rimljani, Persijanci, muslimani, hrišćani, mameluci, Turci… Jerusalim, se sastoji od modernog dela i starog grada koji je opasan zidinama u koji je moguće ući kroz jednu od osam kapija, a podijeljen je na četiri nejednaka dela: muslimansku čevrt, hrišćansku četvrt, jermensku i jevrejsku četvrt. Jevreji grad zovu Jerušalajim ili „grad mira“, hrišćani ga nazivaju Jerusalim, a muslimani Al Kuds ili Sveti grad. Celodnevno razgledanje Jerusalima od Maslinske Gore, Crkva Pater Nostre (Crkva Očenaša) koja ima i Očenaš na srpskom jeziku. To je jedino mesto gde se danas može videti reč Srbija u Svetom mestu za hrišćanstvo, veličanstven pogled na duhovnu metropolu sveta, upoznajemo strukturu kvartova Starog grada, prostorni položaj lokaliteta koji ćemo obići, Kedron dolinu i drevnu jevrejsku nekropolu. Nastavljamo razgledanje ulicom Cveti, (poslednji Gospodnji ulazak u Jerusalim), Dominus Flevit (mesto oplakivanja Jerusalima), pored ruskog manastira Marije Magdalene čije zlatne kupole krunišu Getsiman. Silazimo do Getsimanskog Vrta i obilazimo: crkvu Agonije, mesto Hristove molitve, Judinog poljupca i hapšenja. Te pored Crkve Sv. Stefana arhiđakona, prvomučenika. Jesejeve doline posetićemo crkvu Bogorodičinog Uspenja, grobnog mesto presvete Bogorodice. Nastavak obilaska Jerusalima: Brdo Cion: obilazak Sobe na spratu, mestu Tajne Večere, Davidov grob, crkva Bogorodičinog Usnuća. Kretanje kroz jevrejsku četvrt. Kretanje ulicom Via Cardo, najstarijom ulicom grada. Izlazak na prostor Zapadnog zida, Zida Plača, najveće jevrejske svetinje, podno Hramovnog Brega. Via Dolorosa, Stradalni put Gospoda Isusa Hrista sa usputnim stanicama: Simeon iz Kirineje, Veronikin ubrus, drugi Hristov pad. Nastavak kretanja kroz hrišćansku četvrt. Obilazak najveće Hrišćanske svetinje:Crkvu Hristovog groba i Vaskrsenja, kompleksa hramova i kapela koji uključuju Golgotu – mesto raspeća, Kamen pomazanja, grobno mesto Gospoda Isusa Hrista – mesto Vaskrsenja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  3. dan (oktobar 2023.) VITLAJEM / JERUSALIM /. Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili fakultativni izlet za Jerusalim. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  4. dan (oktobar 2023.) VITLAJEMCEZAREA – HAIFA – NAZARET. Doručak. Odlazak do Cezareje, panoramski obilazak nekada najveće luke Mediterana i punih šest vekova glavnog grada rimske provincije Judeje koji je osnovao car Irod dajući mu to ime da izrazi lojalnost rimskom imperatoru Cezaru Augustu. Od stare Cezareja je ostao rimski teatar, hipodrom, Cardo koji govore o veličini i bogatstvu grada koje je bilo sedište guvernera u kojoj je stolovao i Pontije Pilat.  Iz Cezareje je apostol Pavle odveden u Rim da bi mu se sudilo i odavde je godine 66. nove ere buknula pobuna Jevreja protiv Rimljana posle koje su uništeni Jerusalim i drugi hram. Primorska Cezareja, takođe poznata i kao Palestinska Cezareja, antički grad i luka koju je krajem 1. veka p.n.e. sagradio Herod Veliki, tadašnji vladar Judeje, a čiji se ostaci nalaze na mediteranskoj obali današnjeg Izraela. Nastavak puta za VitlajemPoseta i obilazak grčkog pravoslavnog hrama posvećen Rođenju Gospoda Isusa Hrista, najstarija očuvana hrišćanska crkva u kojoj se nalazi Pećina Hristovog Rođenja.  Hram sv. Katarine, katolička crkva koja obeležava mesto Rođenja. Polje pastira i hram koji obeležava prvu objavu Rođenja.Nastavak puta do Haife grada koji je izgrdjen na obroncima planine Karmel, istorija naselja obuhvata vise od 3000 godina. Haifa, danas najpoznatija luka Izraela, i jedan je od najlepših gradova u zemlji, a prepoznaje se po predivnim Bahajskim vrtovima sa zlatnom kupolom hrama koji se pružaju u dužini od jednog kilometra.  Nastavak puta do Nazareta . Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  5. dan (oktobar 2023.) NAZARET – JERDENIT – GORA BLAŽENSTVA – KAPERNAUM – NAZARET. Doručak. Razgledanje jednog od najznačajnijih mesta koja se spominju u Bibliji je zasigurno Nazaret. Reč je o gradiću Isusovog odrastanja i mestu prema kojem je dobio ime – Isus Nazarećanin. Iako današnji Nazaret nema mnogo sličnosti s onim biblijskim, u njemu se nalazi mnoštvo, za hrišćane, posebnih mesta. Pravoslavni hram Arhanđela Gavrila, podignut na mestu Marijinog Izvora. Katedralni hram Blagovesti, veličanstvene i grandiozne arhitekture. Crkva pravednog Josifa. Odlazak za Jardenit izvorište reke Jordan iz jezera, mesto koje danas prepoznajemo kao mesto Kršetenja. Odlazak na Goru Blaženstva, poznata po „propovedi na gori“ sa koje puca pogled na Tabhu i Kapernaum, mesta u kojima je Hristos dugo boravio i činio čuda. Hram Blaženstva je izgrađen 1937 godine i kupola je osmougaona i simbolizuje 8 blaženstva. Odlazak za Kapernaum. Obilazak arheološkog lokaliteta grada u kome je Hristos živeo, propovedao, isceljivao: Petrova kuća, Bela sinagoga. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  6. dan (15.oktobar 2023.) NAZARET – AJLOUN – DJERAS – AMAN. Doručak. Odlazak za Jordan, prelazak granice. Nastavak putovanja. KRSTAŠKI DVORCI-AJLONsagradio ga je 1184 Izz ad-din Usama bin Munqidh, Saladinov general koji je porazio Krstaše 1187 godine. Ovo je izuzetan primer Islamske arhitekture, i zbog svoje izvanredne pozicije čuvao je puteve između južnog Jordana i Sirije. Nastavak putovanja za JERASH- najbolje ocuvani grad rimskog carstva Grad je doživeo zlatno doba pod Rimskom upravom i danas je najbolje očuvan grad Rimske provincije.Vekovima je bio sakriven u pesku, pre nego što je počelo iskopavanje koje je otkrilo izuzetan primer Rimske provincijske, urbane arhitekture srednjeg istoka: popločane ulice sa kolonadama, pozorište, prostrani trgovi, kupatila, fontane.Ispod Grčko-rimske spoljašnosti, grad takođe čuva finu mešavinu istoka i zapada: Grčko-rimsku mediteransku bazu i tradiciju arapskog orijenta. Nastavak putovanja za AMAN grad koji se prostire na 19 brda. Danas je to moderan grad od 1.5 mil. stanovnika, a nekada je bio prestonica Jordanskog Hashemit kraljevstva. U bronzano doba bio je poznat po nazivom Rabbath-Ammon, a kasnije kao Filadelfija. Nudi različite istorijske lokalitete iz Neolitskog, Helenističkom, Rimskog i Islamskog perioda. Lokalitet koji je poznat kao citadela uključuje mnoge građevine, kao što je Herkulov hram, Omajad palata i Vizantijska crkva. U dnu citadele nalazi se Rimsko pozorište sa 6.000 sedišta, koje se i dan danas koristi za neke kulturne događaje. Tri muzeja nude uvid u istoriju i kulturu Jordana, a to su Arheološki muzej, muzej folklora i muzej narodnih običaja. Smeštaj u hotel. Nocenje.

  7. dan (16.oktobar 2023.) AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KARAK – PETRA. Odlazak do Madabe “grada mozaika“, čuvenog po spektakularnim Vizantijskim i Umajadskim mozaicima, gde se nalazi mapa Jerusalima i Svete zemlje (6.vek). Sastavljen je od 2 miliona delova obojenog kamena. Bukvalno, stotine drugih mozaika (od 5 do 7 veka) nalazi se u crkvama i kućama Madabe. Nastavak putovanja autobusom do planine Nebo odakle se pruza pogled na Svetu zemlju i gde je po predanjima umro Mojsije. Nastavak putovanja. DVORCI KRSTAŠA-kraljevski put prepun je ostataka iz krstaškog perioda. Najznačajnija tvrđava je Karak. Fascinantni primeri arhitekture i vojne tradicije tog vremena. Karak- sam zamak je pre upečatljiv nego lep i prestavlja primer krstaškog vojnog arhitektonskog genija. Zamak je uvećan novim zapadnim krilom koji su dodali Ajubidi i Mameluci. Nastavak putovanja. Po dolasku u Petru smeštaj u hotel. Noćenje.

  8. dan (17.oktobar 2023.) Dorucak. PETRA spada u jedno od najpoznatijih turistička atrakcija. Zaostavština je Nabatinjana, naroda koji se naselio u južnom Jordanu pre više od 2000 godina. Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. Najpoznatiji spomenik u Petri je riznica koja se odjednom pojavljuje na kraju Siq-a (1 km duga ulica oivičena zidovima visokim 200m). U njoj se nalaze stotine gradjevina: hramovi, kupatila, ulica sa konoladama i otvoreno pozorište sa 3000 sedišta, gigantski manastir iz prvog veka i moderan arheološki muzej. Povratak u hotel. Noćenje.

  9. dan (oktobar 2023.) PETRA /WADI RUM/ – VITLAJEM. Dorucak. Slobodno vreme ili fakultativni izled za Wadi Rum poznat i kao Dolina meseca, to  je područje različitih pustinjskih predela sa lepezom uskih klanaca, prirodnih lukova, vrtoglavih litica, klizišta i pećina. Posetioce očaravaju visoke planine peščara koje se uzdižu do 1500 metara visine. Petroglifi, natpisi i arheološki ostaci pronađeni na ovom području i svedoče o 12.000 godina ljudske naseljenosti i međudelovanju sa prirodom. Posebno je vredno njegovih 25.000 rezbarija i 20.000 natpisa u stenama zahvaljujući kojima se može pratiti evolucija ljudske misli i rani razvoj pisma. Beduini, meštani Wadia Ruma, žive ovde već hiljadama godina. Tradicionalno nomadsko pleme, beduini su izvorno bili stočari koji su se selili od lokacije do lokacije kroz pustinju. Mnogi od njih i dalje vode nomadski način života. Wadi Rum upisan na UNESCO-v popis mesta svetske baštine. Odlazak za Vitlajem, Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  10.dan (19.oktobar 2023.) VITLAJEM – TEL AVIV – BEOGRAD. Doručak. Odlazak za Tel Aviv. Panoramsko razgledanje grada koji je osnovan na rubovima drevnog lučkog grada Jafa, i predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu, a pretpostavlja se da je star 4000 godina. Tel Aviv i Jafa su 1950 godine spojeni u jednu upravnu jedinicu.Let za Beograd u 19.00 (JU 813). Dolazak u Beograd u 21.00 sati.

  Jordan je zemlja prelepih zalazaka sunca i pravi dragulj Bliskog Istoka. Na potezu između plodne zemlje i pustinje smeštena je prestonica kraljevine Aman u kojoj se nalaže brojne kulturno-istorijske znamenitosti i kraljevska palata. Jordan krase neverovatne plaže na obalama Crvenog i Mrtvog mora, gde možete uživati u ronjenju i plivanju sa delfinima i morskim kornjačama. Jeraš, Pompeja Istoka, jedna je od najočuvanijih rimskih provincija Bliskog Istoka. Turistima je omiljena destinacija drevni grad Petra uklesan u stenama, koji je danas jedno od novih svetskih čuda.

  U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO  (svi neophodni troškovi po osobi): avionske i aerodromske takse u Beogradu i Tel Avivu (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Tel Aviv-Beograd, transferi prema programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi polupansiona (samousluživanje) u Izraelu i na bazi  noćenja sa doručkom (samousluživanje) u Jordanu, razgledanje gradova prema programu putovanja i troškovi organizovanja putovanja.

   U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO:  medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, napojnice za lokalne vodiče i vozače (oko 80 evra po osobi), medjugranični prevoz i takse za prelazak Izraelsko-Jordanske granice (oko 45 evra po osobi), ulaznice za lokalitete i angažovanje lokalnog vodiča u Jordanu i Izraelu (oko 180 €) kao i fakultativni izleti.

  lnog vodiča u Jordanu i Izraelu (oko 180 €) kao i fakultativni izleti.

  USLOVI PLAĆANJA:

  • prilikom rezervacije uplaćuje se 40 % avansa od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
  • moguće je plaćanje platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

  FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni izlet autobusom “Jerusalim” – 35 € (u cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Jerusalim-hotel, usluge vodiča).
  • Celodnevni izlet autobusom “Wadi Rum” – 65 € (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Wadi Rum-hotel, usluge vodiča).

  Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

  VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
  – Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnoj sobi uz doplatu od 315 €.
  – Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
  – Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

  OPŠTE NAPOMENE
  – Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
  – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
  – U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
  – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
  – Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Agencija smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

  OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
  Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

  POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
  Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI
  S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd  T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br.
  227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti
  organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim
  ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbeđenu
  garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE
  A.D.O BEOGRAD

  Organizator putovanja Putnik Travel, licenca br. OTP 284/2020.