• Evropski Gradovi
 • NOVA GODINA
 • DALEKE DESTINACIJE
 • Evropski Gradovi
 • Vrnjačku Banju zovemo i kraljicom srpskih banja, jer pored lekovitih mineralnih izvora nudi mnoštvo turističkih sadržaja, kao što su: parkovi, promenade, vojna kulturna događanja, istorijske prirodne znamenitosti u gradu i okolini, wellness & spa, sportski centri, luna park, bioskop itd.

  • O destinaciji

  • Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlačan turistički centar za odmor rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200km južno od Beograda. Drumskom i železničkom saobraćajnicom koja dolinom Zapadne Morave spaja magistralne puteve Balkana, Beograd-Sofija i Beograd-Atina, Vrnjačka Banja je veoma dobro povezana sa svim krajevima Srbije, a dobrim lokalnim putevima sa svojim šumsko planinskim zaleđem koje čini široko područje očuvane prirodne sredine. U ovaj kompleks spadaju visoke planine Kopaonik (2017m), Željin (1785m), zatim Stolovi (1376m) i pitomi Goč (1216m). Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obližnjih planina daje mikro klimi Vrnjačke Banje poseban karakter i čini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svežim jutrima i večerima, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Srednja godišnja temperatura je 10.5°C, a srednja letnja 20°C. Vrnjačka Banja ima veoma dugu lečilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište i oporavilište AQUAE ORCH NAE.

  • Prevoz

  • Program putovanja

  • Uslovi i informacije

  • Napomene

  Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlačan turistički centar za odmor rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200km južno od Beograda. Drumskom i železničkom saobraćajnicom koja dolinom Zapadne Morave spaja magistralne puteve Balkana, Beograd-Sofija i Beograd-Atina, Vrnjačka Banja je veoma dobro povezana sa svim krajevima Srbije, a dobrim lokalnim putevima sa svojim šumsko planinskim zaleđem koje čini široko područje očuvane prirodne sredine. U ovaj kompleks spadaju visoke planine Kopaonik (2017m), Željin (1785m), zatim Stolovi (1376m) i pitomi Goč (1216m). Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obližnjih planina daje mikro klimi Vrnjačke Banje poseban karakter i čini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svežim jutrima i večerima, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Srednja godišnja temperatura je 10.5°C, a srednja letnja 20°C. Vrnjačka Banja ima veoma dugu lečilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište i oporavilište AQUAE ORCH NAE.

  Kliknite na fotografiju za uvećanje
  Prikaz na mapi

  Hotel Breza – Vrnjačka banja

  Hotel Breza se nalazi u najužem centru Vrnjačke Banje, projektovan je po najvišim standardima modernog hotelijerstva (sadrži bazen). Hotel je od 1997. god. do sada ugostio više od milion gostiju. Breza je najtraženiji i najpopularniji banjski objekat. Organizator je mnogobrojnih skupova: kongresa, simpozijuma, radničkih sportskih igara, u vrele letnje dane je idealno mesto za porodične godišnje odmore, obogaćen je raznovrsnim kulturno-zabavnim programima, topli jesenji dani privlače učesnike novih kongresa, festivala, seminara i sportskih susreta. U neposrednoj blizi hotela je zamak kulture, 4 termomineralna izvora, rimski izvor iz II veka, tenisko igralište, tržni centar i otvoren olimpijski bazen.

  icons_recepcija_true
  icons_lift_true
  Restoran
  Sportski sadržaj

  Slični aranžmani

  Претходна
  Следећи