• Evropski Gradovi
 • NOVA GODINA
 • DALEKE DESTINACIJE
 • Evropski Gradovi
 • Jerusalim

  Dočekajte Božić 2023. godine u Svetoj Zemlji. Ovo jedinstveno hodočašće san je svakog verujućeg Hrišćanina. Osetite lepotu bogosluženja na praznik Hristovog rođenja u Vitlejemu.

  Cena:
  /
  Polasci:
  U pripremi
  Dana (noćenja):
  9 dana (8 noćenja)
  Prevoz:
  Avionom
  Smeštaj:
  Noćenje sa doručkom
  • Cenovnik

  • Termin putovanja 03-11. januar 2023.

   Cena hodočašća:

   1.100USD + 70.000RSD

   Aranžman se plaća u dinarskj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena aranžmana je izražena u dolarima.

   Opis smeštajnih jedinica:

   SOLUN

   Hotel Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ ili sličan Hotel je smešten u centru grada, nedaleko od čuvene ulice Cimiski i na oko 15 minuta hoda do Aristotelovog trga. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, televizor sa satelitskim kanalima, fen za kosu. Usluga u hotelu je noćenje.

   VITLEJEM:

   Hotel Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en ili sličan hotel je smešten u centru Vitlejema, na 2 kilometra od Crkve Rođenja Hristovog. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, televizor sa satelitskim kanalima, fen za kosu, mini-bar. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

    JERUSALIM:

   Hotel Saint George 4*  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ ili sličan

   hotel je smešten u srcu Jerusalima, nedaleko od Starog grada. Hotel poseduje recepciju, restoran, terasu, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, telefon,  televizor. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

    NAZARET:

   Hotel Mary‘s Well 4*, https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel Hotel ili sličan hotel je smešten u centru Starog grada. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, parking, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, terasu, televizor, sef. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

  • Program putovanja

  • 1. DAN BEOGRAD – SOLUN

   Polazak iz Beograda u 7.00 časova ispred Vaznesenske crkve (Ulica admirala Geprata broj 19). Polazak za Solun. Usputna kraća zadržavanja radi odmora. Dolazak u Solun u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

   2. DAN SOLUN – TEL AVIV – VITLEJEM

   Poletanje aviona grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES u 7.35 časova. Sletanje na aerodrom Ben Gurion u Izraelu u 9.45 časova.   Po obavljanju graničnih formalnosti nastavak putovanja u Vitlejem. Obilazak crkve Bogorođenja. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

   3. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM

   Doručak. Odlazak u Jerusalim, u Stari grad  Stradalnim putem Gospodnjim do crkve Hristovog Vaskrsenja (Groba). Pešice odlazak do Siona i obilazak Sale tajne večere u kojoj je Gospod sa svojim učenicima obedovao pashalnu večeru na kojoj je vaspostavio tajnu nad tajnama, svetu tajnu Evharistije.  Obilazak i Groba cara Davida Psalmopojca. U prizemlju zgrade u kojoj je Sala tajne večere, nalazi se prostorija u kojoj je po verovanju Jevreja sahranjen car David, ujedinitelj dvanaest jevrejskih plemena i osnivač jevrejske države. Povratak u Vitlejem. Večera, noćenje.

   4. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM – BADNjI DAN

   Doručak.  Obilazak crkve Rođenja sa Pećinom rođenja. Odlazak u Jerusalim. Obilazak Maslinske gore sa  ruskim manastirom Vaznesenja sa zvonikom visokim 64 metra dominira okruženjem Svetog grada. U manastiru se nalazi i kapela podignuta na mestu gde je pronađena odsečena glava Svetog Jovana Krstitelja,  mestom Vaznesenja, čuva poslednju Hristovu stopu. To je mesto sa koga se Gospod Isus Hristos vazneo na nebo 40 dana nakon slavnog Vaskrsenja. O značaju ove svetinje svedoče ostaci nekada monumentalnog hrama iz vremena Konstantina Velikog. Crkva „Oče naš“, mesto na kome je nastala najlepša molitva u slavu Boga. Tu stoji karmelićanski manastir, podignut je 1872. godine ktitorstvom francuske plemkinje Aurelije D’overn. Povratak u Vitlejem. Večera. Odmor i priprema za odlazak u crkvu Rođenja na Svetu Liturgiju.

   5. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – BOŽIĆ

   Povratak sa Liturgije u ranim jutarnjim časovima. Kasni doručak. Odjava iz hotela i odlazak u Judejsku pustinju, obilazak manastira Svetog Save Osvećenog, sagrađen 484. godine, jedan je od najstarijih manastira Svete Zemlje. Ova „Princeza među pustinjskim manastirima“, nalik orlovom gnezdu, zadužbina je monaškog uzora Svetog Save Srpskog. Poklonivši joj se na svom pokloničkom putovanju u Svetu Zemlju 1229. godine, Sveti Sava je na dar dobio i svom rodu doneo do danas najveće svetinje zaštitnice, Bogorodicu Trojeručicu i Bogorodicu Mlekopitateljnicu, koje se čuvaju na Svetoj Gori. Odlazak u Vitaniju i obilazak groba Lazara Četvorodnevnog. Dolazak u Jerusalim. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

   6. DAN JERUSALIM

   Odlazak na Liturgiju u  Crkvu Bogorodičinog groba koja čuva deo pećine u koju je bilo položeno telo Bogomajke i iz koje je uzneta u slavu nebesku. Od prvih dana hrišćanstva ova svetinja bila je i ostala jedno od najznačajnijih pokloničkih mesta. Danas je grob 12 metara ispod nivoa zemlje, a iza njega se nalazi jedna od najpoštovanijih ikona Svete Zemlje – Bogorodica Jerusalimska.

   Doručak. Obilazak Getsimanskog vrta sa Bazilikom agonije ili Crkva svih nacija podignuta je u maslinjaku čija stabla datiraju iz Hristovog vremena. Svoje drugo ime dobila je zbog toga što su mnogi narodi svojim prilozima omogućili da bude sagrađena. Pod njenim krovom nalazi se kamen na kome se Spasitelj molio svom nebeskom Ocu na Veliki četvrtak pre nego što će ga izdati Juda; ruski manastir Marije Magdaline, zadužbina ruskog imperatora Aleksandra III sagrađena je između 1885-88. godine. Crkva je pokrivena monumentalnim pozlaćenim lukovičastim kupolama, koje su postale jedan od simbola grada Jerusalima. Odlazak u En Karem, rodno mesto Svetog Jovana Krstitelja i obilazak ruskog manastira Gornja.

   Povratak u Jerusalim. Obilazak manastira Časnog Krsta, jednog od najstarijih manastira, koga je po predanju podigao car Konstantin Veliki. U manastiru se nalazi mesto na kome je raslo „Lotovo drvo“ od koga je napravljen Krst na kome će biti razapet Isus Hristos. Povratak u hotel. Večera Noćenje.

    7. DAN JERUSALIM – NAZARET

   Doručak. Odjava iz hotela odlazak u  Jerihon. Obilazak manastira Četrdesetnice na Gori Kušanja. Ova svetinja uklesana je u stenu iznad Jerihona, jednog od najstarijih poznatih gradova na svetu. Čuva uspomene na kušanja Gospoda Isusa Hrista.  Odlazak i pogružavanje u Svetu reku Jordan na tradicionalnom mestu krštenja Gospoda Isusa Hrista. Obilazak manastira Svetog Gerasima, koji čuva uspomenu na velikog pustinožitelja jordanske pustinjeObilazak manastira Svetog Gerasima. Nastavak putovanja u Nazaret. Obilazak pravoslavne crkve  crkve Svetog Arhangela Gavrila. Smeštaj  u hotel. Večera. Noćenje.

   8. DAN NAZARET

   Doručak. Odlazak na Goru Preobraženja ( Tavor) i obilazak grčkog manastira Svetog Ilije. Na vrhu ove čudesne Gore koja kao da izranja iz Jezdrelonske doline, Hristos je učinio jedno od najvećih čuda preobrazivši se pred svojim učenicima Petrom, Jakovom i Jovanom. Odlazak na obale Galilejskog jezera i obilazak: Gora blaženstva, ukrašena cvećem nalik rajskom vrtu, čuva uspomenu na biblijski događaj kada je Hristos poučio apostole kojim vrlinama će zadobiti carstvo Nebesko; Tabhe, (mesto umnožavanja hlebova i ribe), sa crkvom prvopodignutom 350. godine trudom Josifa iz Tiverijade a obnovljenom 1982. godine. Ona čuva jedan od najlepših podnih mozaika Svete Zemlje, starog Kapernauma, antički grad u kome je živeo Sveti apostol Petar, u kome se nalaze ostaci njegove kuće i sinagoge iz Hristovog vremena; manastir Dvanaest apostola koji pripada Jerusalimskoj patrijaršiji, sa crkvom iz 1925. godine, koja čuva uspomenu na 12 najbližih Hristovih učenika.  Ručak riba Svetog Petra. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

   9. DAN NAZARET – TEL AVIV – SOLUN – BEOGRAD

   Odjava iz hotela. Paket doručak. Transfer do Tel Aviva i aerodroma Ben Gurion. Poletanje aviona grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES u 10.35 časova.  Po sletanju na aerodrom u Solunu u 13.00 časova i obavljanja graničnih formalosti nastavak putovanja do Beograda. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim čaovima. (Kraj programa).

  • O destinaciji

  • Dočekajte Božić 2023. godine u Svetoj Zemlji. Ovo jedinstveno hodočašće san je svakog verujućeg Hrišćanina. Osetite lepotu bogosluženja na praznik Hristovog rođenja u Vitlejemu.

  • Informacije i uslovi

  • Aranžman obuhvata

   • transfer do aerodroma u Solunu i nazad
   • avionski prevoz na naznačenoj relaciji sa aerodromskim taksama. Aerodromske takse i eventualne doplate za gorivo su sastavni deo cene aranžmana, samim tim je i njihova promena dozvoljena do momenta polaska na put.
   • prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama, tokom boravka u Izraelu
   • kompletne obilaske sa ulaznicama po programu
   • smeštaj po programu u 1/2 i1/2+1 standardnim sobama u hotelima: 1 noćenje (bez doručka) u hotelu Telioni (3*) ili sličan u Solunu, 3 noćenja u Sun Rise Hotel (3*) ili sličan u Vitlejemu, 2 noćenja u St. George Hotel ili sličan u Jerusalimu (4*), 2 noćenja u Mary’s Well Hotel ili sličan u Nazaretu (4*) na bazi polupansiona (večera – doručak, švedski sto) – (po lokalnoj kategorizaciji)
   • žičaru za Goru kušanja
   • kombi prevoz do manastira Svetog Save Osvećenog
   • ručak – riba Sv. Petra
   • taksi za Goru Preobraženja
   • Gramatu Jerusalimske patrijaršije
   • putno zdravstevno osiguranje
   • troškove organizacije putovanja
   • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
   • napojnice za lokalnog vodiča i vozača i osoblje hotela

   Aranžman ne obuhvata

   • Individualne troškove putnika

   Doplate:

   • za 1/1 sobuiznosi 375 USD

   Popusti:

   • Deca 2 – 12 godina raspitati se u agenciji

   USLOVI PLAĆANJA:

   • Dinarski deo 40 % prilikom rezervacije, ostatak na 6 mesečnih rata čekovima građana bez uvećanja
   • Prilikom rezervacije 500 $ u dinarskoj protivvrrfnosti po kurs NBS na dan uplate, ostatak 15 dana pre početka putovanja
  • Fakultativni izleti

  • Napomene

  • Napomene:

   • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14.00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9.00 časova.
   • Opisi smeštajnih objekata su infrmativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnnih objekata organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
   • Svaki putnik je obavezan da uplati putno zdravstveno osiguranje.
   • Sva vremena u programu putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
   • Dužina slobodnog vremena za individulane aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.).
   • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je isključivo pisani program putovanja, koji je istaknut u agenciji ili na zvaničnoj internet stranci agencije.
   • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama…).
   • Nosilac Ugovora o putovanju ili predstavnci grupe putnika u obavezi su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
   • Maloletni putnici prillikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
   • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadelžnog konzulata o uslovima koji važe za tranzitnu ili odredišnu zemlju (vizni, zdravstveni i sl.) i da pre polaska na put u matičnoj zemlji urade putno zdravstveno osiguranje.
   • Usled pandemije Covid-19, obaveza putnika je da se upozna sa zdravstvenim i drugim neophodnim uslovima ulaska u zemlju, napuštanja zemlje i povratka u Republiku Srbiju.

   •           Uslovi za putovanje u uslovima Covid-19 pandemije koji budu na snazi u vreme putovanja će se poštovati.

   OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
   Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

   POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
   Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI
   S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br.
   227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti
   organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim
   ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbeđenu
   garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE
   A.D.O BEOGRAD

   Organizator putovanja Dobročinstvo Poklonička agencija SPC OTP 154/2021 kategorija A

  Termin putovanja 03-11. januar 2023.

  Cena hodočašća:

  1.100USD + 70.000RSD

  Aranžman se plaća u dinarskj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena aranžmana je izražena u dolarima.

  Opis smeštajnih jedinica:

  SOLUN

  Hotel Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ ili sličan Hotel je smešten u centru grada, nedaleko od čuvene ulice Cimiski i na oko 15 minuta hoda do Aristotelovog trga. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, televizor sa satelitskim kanalima, fen za kosu. Usluga u hotelu je noćenje.

  VITLEJEM:

  Hotel Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en ili sličan hotel je smešten u centru Vitlejema, na 2 kilometra od Crkve Rođenja Hristovog. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, televizor sa satelitskim kanalima, fen za kosu, mini-bar. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

   JERUSALIM:

  Hotel Saint George 4*  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ ili sličan

  hotel je smešten u srcu Jerusalima, nedaleko od Starog grada. Hotel poseduje recepciju, restoran, terasu, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, telefon,  televizor. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

   NAZARET:

  Hotel Mary‘s Well 4*, https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel Hotel ili sličan hotel je smešten u centru Starog grada. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, parking, besplatan kablovski internet. Svaka soba je klimatizovana i sadrži kupatilo, terasu, televizor, sef. Usluga u hotelu je polupansion po principu samoposluživanja.

  1. DAN BEOGRAD – SOLUN

  Polazak iz Beograda u 7.00 časova ispred Vaznesenske crkve (Ulica admirala Geprata broj 19). Polazak za Solun. Usputna kraća zadržavanja radi odmora. Dolazak u Solun u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  2. DAN SOLUN – TEL AVIV – VITLEJEM

  Poletanje aviona grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES u 7.35 časova. Sletanje na aerodrom Ben Gurion u Izraelu u 9.45 časova.   Po obavljanju graničnih formalnosti nastavak putovanja u Vitlejem. Obilazak crkve Bogorođenja. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  3. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM

  Doručak. Odlazak u Jerusalim, u Stari grad  Stradalnim putem Gospodnjim do crkve Hristovog Vaskrsenja (Groba). Pešice odlazak do Siona i obilazak Sale tajne večere u kojoj je Gospod sa svojim učenicima obedovao pashalnu večeru na kojoj je vaspostavio tajnu nad tajnama, svetu tajnu Evharistije.  Obilazak i Groba cara Davida Psalmopojca. U prizemlju zgrade u kojoj je Sala tajne večere, nalazi se prostorija u kojoj je po verovanju Jevreja sahranjen car David, ujedinitelj dvanaest jevrejskih plemena i osnivač jevrejske države. Povratak u Vitlejem. Večera, noćenje.

  4. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – VITLEJEM – BADNjI DAN

  Doručak.  Obilazak crkve Rođenja sa Pećinom rođenja. Odlazak u Jerusalim. Obilazak Maslinske gore sa  ruskim manastirom Vaznesenja sa zvonikom visokim 64 metra dominira okruženjem Svetog grada. U manastiru se nalazi i kapela podignuta na mestu gde je pronađena odsečena glava Svetog Jovana Krstitelja,  mestom Vaznesenja, čuva poslednju Hristovu stopu. To je mesto sa koga se Gospod Isus Hristos vazneo na nebo 40 dana nakon slavnog Vaskrsenja. O značaju ove svetinje svedoče ostaci nekada monumentalnog hrama iz vremena Konstantina Velikog. Crkva „Oče naš“, mesto na kome je nastala najlepša molitva u slavu Boga. Tu stoji karmelićanski manastir, podignut je 1872. godine ktitorstvom francuske plemkinje Aurelije D’overn. Povratak u Vitlejem. Večera. Odmor i priprema za odlazak u crkvu Rođenja na Svetu Liturgiju.

  5. DAN VITLEJEM – JERUSALIM – BOŽIĆ

  Povratak sa Liturgije u ranim jutarnjim časovima. Kasni doručak. Odjava iz hotela i odlazak u Judejsku pustinju, obilazak manastira Svetog Save Osvećenog, sagrađen 484. godine, jedan je od najstarijih manastira Svete Zemlje. Ova „Princeza među pustinjskim manastirima“, nalik orlovom gnezdu, zadužbina je monaškog uzora Svetog Save Srpskog. Poklonivši joj se na svom pokloničkom putovanju u Svetu Zemlju 1229. godine, Sveti Sava je na dar dobio i svom rodu doneo do danas najveće svetinje zaštitnice, Bogorodicu Trojeručicu i Bogorodicu Mlekopitateljnicu, koje se čuvaju na Svetoj Gori. Odlazak u Vitaniju i obilazak groba Lazara Četvorodnevnog. Dolazak u Jerusalim. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

  6. DAN JERUSALIM

  Odlazak na Liturgiju u  Crkvu Bogorodičinog groba koja čuva deo pećine u koju je bilo položeno telo Bogomajke i iz koje je uzneta u slavu nebesku. Od prvih dana hrišćanstva ova svetinja bila je i ostala jedno od najznačajnijih pokloničkih mesta. Danas je grob 12 metara ispod nivoa zemlje, a iza njega se nalazi jedna od najpoštovanijih ikona Svete Zemlje – Bogorodica Jerusalimska.

  Doručak. Obilazak Getsimanskog vrta sa Bazilikom agonije ili Crkva svih nacija podignuta je u maslinjaku čija stabla datiraju iz Hristovog vremena. Svoje drugo ime dobila je zbog toga što su mnogi narodi svojim prilozima omogućili da bude sagrađena. Pod njenim krovom nalazi se kamen na kome se Spasitelj molio svom nebeskom Ocu na Veliki četvrtak pre nego što će ga izdati Juda; ruski manastir Marije Magdaline, zadužbina ruskog imperatora Aleksandra III sagrađena je između 1885-88. godine. Crkva je pokrivena monumentalnim pozlaćenim lukovičastim kupolama, koje su postale jedan od simbola grada Jerusalima. Odlazak u En Karem, rodno mesto Svetog Jovana Krstitelja i obilazak ruskog manastira Gornja.

  Povratak u Jerusalim. Obilazak manastira Časnog Krsta, jednog od najstarijih manastira, koga je po predanju podigao car Konstantin Veliki. U manastiru se nalazi mesto na kome je raslo „Lotovo drvo“ od koga je napravljen Krst na kome će biti razapet Isus Hristos. Povratak u hotel. Večera Noćenje.

   7. DAN JERUSALIM – NAZARET

  Doručak. Odjava iz hotela odlazak u  Jerihon. Obilazak manastira Četrdesetnice na Gori Kušanja. Ova svetinja uklesana je u stenu iznad Jerihona, jednog od najstarijih poznatih gradova na svetu. Čuva uspomene na kušanja Gospoda Isusa Hrista.  Odlazak i pogružavanje u Svetu reku Jordan na tradicionalnom mestu krštenja Gospoda Isusa Hrista. Obilazak manastira Svetog Gerasima, koji čuva uspomenu na velikog pustinožitelja jordanske pustinjeObilazak manastira Svetog Gerasima. Nastavak putovanja u Nazaret. Obilazak pravoslavne crkve  crkve Svetog Arhangela Gavrila. Smeštaj  u hotel. Večera. Noćenje.

  8. DAN NAZARET

  Doručak. Odlazak na Goru Preobraženja ( Tavor) i obilazak grčkog manastira Svetog Ilije. Na vrhu ove čudesne Gore koja kao da izranja iz Jezdrelonske doline, Hristos je učinio jedno od najvećih čuda preobrazivši se pred svojim učenicima Petrom, Jakovom i Jovanom. Odlazak na obale Galilejskog jezera i obilazak: Gora blaženstva, ukrašena cvećem nalik rajskom vrtu, čuva uspomenu na biblijski događaj kada je Hristos poučio apostole kojim vrlinama će zadobiti carstvo Nebesko; Tabhe, (mesto umnožavanja hlebova i ribe), sa crkvom prvopodignutom 350. godine trudom Josifa iz Tiverijade a obnovljenom 1982. godine. Ona čuva jedan od najlepših podnih mozaika Svete Zemlje, starog Kapernauma, antički grad u kome je živeo Sveti apostol Petar, u kome se nalaze ostaci njegove kuće i sinagoge iz Hristovog vremena; manastir Dvanaest apostola koji pripada Jerusalimskoj patrijaršiji, sa crkvom iz 1925. godine, koja čuva uspomenu na 12 najbližih Hristovih učenika.  Ručak riba Svetog Petra. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  9. DAN NAZARET – TEL AVIV – SOLUN – BEOGRAD

  Odjava iz hotela. Paket doručak. Transfer do Tel Aviva i aerodroma Ben Gurion. Poletanje aviona grčke avio kompanije AEGEAN AIRLINES u 10.35 časova.  Po sletanju na aerodrom u Solunu u 13.00 časova i obavljanja graničnih formalosti nastavak putovanja do Beograda. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim čaovima. (Kraj programa).

  Dočekajte Božić 2023. godine u Svetoj Zemlji. Ovo jedinstveno hodočašće san je svakog verujućeg Hrišćanina. Osetite lepotu bogosluženja na praznik Hristovog rođenja u Vitlejemu.

  Aranžman obuhvata

  • transfer do aerodroma u Solunu i nazad
  • avionski prevoz na naznačenoj relaciji sa aerodromskim taksama. Aerodromske takse i eventualne doplate za gorivo su sastavni deo cene aranžmana, samim tim je i njihova promena dozvoljena do momenta polaska na put.
  • prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama, tokom boravka u Izraelu
  • kompletne obilaske sa ulaznicama po programu
  • smeštaj po programu u 1/2 i1/2+1 standardnim sobama u hotelima: 1 noćenje (bez doručka) u hotelu Telioni (3*) ili sličan u Solunu, 3 noćenja u Sun Rise Hotel (3*) ili sličan u Vitlejemu, 2 noćenja u St. George Hotel ili sličan u Jerusalimu (4*), 2 noćenja u Mary’s Well Hotel ili sličan u Nazaretu (4*) na bazi polupansiona (večera – doručak, švedski sto) – (po lokalnoj kategorizaciji)
  • žičaru za Goru kušanja
  • kombi prevoz do manastira Svetog Save Osvećenog
  • ručak – riba Sv. Petra
  • taksi za Goru Preobraženja
  • Gramatu Jerusalimske patrijaršije
  • putno zdravstevno osiguranje
  • troškove organizacije putovanja
  • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača i osoblje hotela

  Aranžman ne obuhvata

  • Individualne troškove putnika

  Doplate:

  • za 1/1 sobuiznosi 375 USD

  Popusti:

  • Deca 2 – 12 godina raspitati se u agenciji

  USLOVI PLAĆANJA:

  • Dinarski deo 40 % prilikom rezervacije, ostatak na 6 mesečnih rata čekovima građana bez uvećanja
  • Prilikom rezervacije 500 $ u dinarskoj protivvrrfnosti po kurs NBS na dan uplate, ostatak 15 dana pre početka putovanja

  Napomene:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14.00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 9.00 časova.
  • Opisi smeštajnih objekata su infrmativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnnih objekata organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Svaki putnik je obavezan da uplati putno zdravstveno osiguranje.
  • Sva vremena u programu putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
  • Dužina slobodnog vremena za individulane aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilazaka, termina polazaka i sl.).
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je isključivo pisani program putovanja, koji je istaknut u agenciji ili na zvaničnoj internet stranci agencije.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama…).
  • Nosilac Ugovora o putovanju ili predstavnci grupe putnika u obavezi su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • Maloletni putnici prillikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadelžnog konzulata o uslovima koji važe za tranzitnu ili odredišnu zemlju (vizni, zdravstveni i sl.) i da pre polaska na put u matičnoj zemlji urade putno zdravstveno osiguranje.
  • Usled pandemije Covid-19, obaveza putnika je da se upozna sa zdravstvenim i drugim neophodnim uslovima ulaska u zemlju, napuštanja zemlje i povratka u Republiku Srbiju.

  •           Uslovi za putovanje u uslovima Covid-19 pandemije koji budu na snazi u vreme putovanja će se poštovati.

  OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
  Putnik može da podnese zahtev za reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto odredjeno za prijem reklamacija je OMNI S PLUS – TA OMNI S TRAVEL, Beograd, imejl-adresa: info@omniturs.rs, tel: +381113348851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišdenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je Kolaković Milanka.

  POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
  Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNI
  S PLUS DOO – TA „OMNI S TRAVEL“ Beograd T.A OMNI S PLUS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br.
  227/2021. kategorija A uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 30.000,00 eura za slučaj insolventnosti
  organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim
  ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, uz obezbeđenu
  garanciju br. polise IM-0012497 od 10.10.2022. godine ugovorenu sa AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE GLOBOS OSIGURANJE
  A.D.O BEOGRAD

  Organizator putovanja Dobročinstvo Poklonička agencija SPC OTP 154/2021 kategorija A