Putovanja - BiH- Sarajevo

Sarajevo - autobusom

 


  • Program:
  • Usluga:
  • Hoteli:
  • Prevoz:
  • Sarajevo
  • izlet
  • 4* ili 5*
  • Autobus
od 75 eur

Izlet sa jednim noćenjem


Autobusom - jedno noćenje
Termini putovanja Hotel Hotel Holywood 4* Hotel Hills 5*
11.09. - 14.09. 2020.
4* ili 5*
75 eura
85 eura
09.10. - 12.10 . 2020.
4* ili 5*
///
///

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke na dan uplate)

 

Cenovnik broj 1 od 14.08.2020.

Postavite pitanje

1. Dan- Beograd
Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd-Niš u 23.00h. Noćna vožnja kroz Srbiju pored Šapca i Bosnu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. Dan - Sarajevo -Vrelo Bosne ( fakultativno)
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica ,Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska vjećnica Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandziluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Smeštaj u hotel oko 16 h. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. Dan - Sarajevo –Blagaj i Mostar ( fakultativno )
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar posetićemo gradjevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kelebija, kula Herceguša, Sahat kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanskog perioda, podignut polovinom XVI veka i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirima. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak za večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4. Dan - Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima . Kraj programa.

Cena aranžmana obuhvata:
-prevoz autobusima turističke klase sa audio, video i klima opremom( od 20 - 70 mesta)
-smeštaj na bazi jednog polupansiona u Sarajevu ( doručak i večera švedski sto) u hotelu Hollywood 4*
i Hills 5*(lokalna kategorizacija ) u 1/2, 1/3 sobama
-razgledanje Sarajeva u pratnji vodiča
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
-troškove organizacija
-boravišnu taksu
-neograničeno korišćenje unutrašnjeg bazena hotela Hollywood
-neograničeno korišćenje unutrašnjeg i spoljašnjeg bazena hotela Hills
-neograničeno korišćenje saune,hladne sobe,relax sobe i fitness centra
-korišćenje parkinga
-besplatan wi-fi
-besplatan ulazak u igraonicu Kinderland u sklopu hotela Hills za jedno dete

Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativni izlete
Uslovi i način plaćanja: -Cene su izražene u eurima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja, u skladu sa sledećim uslovima:
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata jedan mesec posle realizovanog putovanja
-platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

Popusti i doplate: -jednokrevetna soba na upit
-doplata za prazno (dodatno) sedište u autobusu iznosi 30 eura.
-jedno dete do 7 godina( zajedno sa dve odrasle osobe) na osnovnom ležaju boravi besplatno
-dete od 7-11.99 godina doplata 15 eura po noći
-doplata za odraslu osobu na dodatnom ležaju 20 eura po noći
-doplata za dodatni obrok 10 eura po osobi


Smeštaj:
Hotel Hollywood 4* smešten je nedaleko od zelene četvrti Ilidža u Sarajevu i na 2 km od Međunarodnog aerodroma Sarajevo. U ponudi ima prostrane i moderne sobe sa besplatnim WiFi-em, klima-uređajem i kadom ili tušem. Gosti mogu besplatno da koriste hotelski bazen u zatvorenom, saunu i fitnes centar.Hotel se nalazi u blizini Vrela Bosne, izvora reke Bosne. Supermarket je udaljen 100 metara od hotela. Glavna železnička i autobuska stanica smeštene su na 6 km.Hotel Hollywood uključuje besplatan, obezbeđeni parking. U ponudi takođe ima 18 konferencijskih sala i sala za sastanke.Gosti mogu uživati u velikom izboru lokalnih, internacionalnih i mediteranskih jela u nekom od 3 hotelska restorana.Hotelski bazen na otvorenom, velnes i spa centar dostupni su uz doplatu. Gostima su takođe na raspolaganju sportska dvorana i kuglana.
Hotel Hills Sarajevo Congress & Thermal spa resort 5* je deo termalne rivijere Ilidža i obuhvata veliki kompleks bazena u zatvorenom i na otvorenom. Objekat se nalazi na 2 km od Aerodroma Sarajevo i nudi nekoliko restorana i barova, veliki dečji klub i adrenalinski park za decu i odrasle. Besplatan WiFi je dostupan u celom hotelu.Sve sobe i suite jedinice su prostrane i moderno opremljene i sadrže sopstveni balkon. Gostima su na raspolaganju klima-uređaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Kupatilo u svim jedinicama nudi kadu ili tuš, bide, besplatan toaletni pribor, papuče i fen za kosu.Gosti mogu obedovati u nekom od nekoliko hotelskih restorana koji služe tradicionalne bosanske specijalitete i jela internacionalne kuhinje. Bazen ima svoj restoran, a u adrenalinskom parku se nalazi još jedan.Termalni kompleks osim bazena ima i spa centar sa saunom, hidromasažne kade, prostorije za masažu i fitnes centar. U hotelu možete uživati u stonom tenisu, bilijaru i sportovima na vodi.

Napomene u vezi smeštaja: Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.
Fakultativni izleti:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

NAPOMENE:
• svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
• smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije BiH.
• za putnike koji poseduju crveni biometriski pasos Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
• u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• TA Omniturs ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
• obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
• putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
• Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
• upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
• raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
• Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toploza drugog je hladno i slično. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA, ODNOSNO DO POPUNE MESTA ZA DATI ARANŽMAN.

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
- putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. -putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET - TA OMNITURS, Beograd, mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je: Kolaković Milanka.

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNITURS i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i elementima koje reguliše Zakon o turizmu. OMNITURS kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 59/2020 izdatu 30.01.2020.god kategorija A35 uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 350.000 eur za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja br.120/2020 Kategorija A35 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU“YUTA“, prijavom na telefon 011/322-86-86, dopisom na adresu ul. Kondina 14 ili prijavom na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, uz obezbeđenu Polisu br. 300068568 od 01.01.2020. godine ugovorenu sa Akcionarskim društvom za osiguranje „DDOR Novi Sad“ - Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 14.08.2020.