Putovanje - Turska - Istanbul - Kapadokija

Istanbul- najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar

Kapadokija - zemlja lepih konja, je čudesno područje koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija zbog neopisive lepote kamenih dimnjaka, podzemnih gradova, pećina i šarenih balona. Dolina ljubavi, Dolina golubova, Dolina mašte, muzeji na otvorenom, neverovatni pejzaži su samo deo onoga što vas očekuje na ovom fenomenalnom putovanju.

Istanbul - Kapadokija autobusom

  • Program:
  • Polasci:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Istanbul
  • od 17.10
  • NA/ PP
  • 3*/4*
  • Autobus
od 229 €

8 dana / 4 noćenja


Autobusom - 8 dana / 4 noćenja
Termin putovanja Hotel Redovna cena
17.10.-24.10.2021
3* /4*
229 eura


plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke na dan uplate

VAŽNA INFORMACIJA- Državljani Srbije mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje pre 14 dana pre dolaska u Tursku i/ili AstraZenica jedna doza uz zeleni sertifikat i/ili sa potvrdom od nadležnih organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19 ( zeleni sertifikat). Ukoliko lice ne poseduje jedan od prethodna dva navedena dokumenta neophodno je posedovati negativan PCR test, urađen u poslednjih 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test.

 

 

Postavite pitanje

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN BEOGRAD
Polazak iz Beograda u popodnevnim satima. Dnevno-noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN ISTANBUL
Dolazimo u Istanbul u prepodnevnim satima i započinjemo panoramsko razgledanje grada. Nakon panoramskog obilaska smeštamo se u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni izlet sa lokalnim vodičem. Noćenje

3. dan ISTANBUL - KAPADOKIJA
Doručak i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet sa lokalnim vodičem. U večernjim satima polazak za Kapadokiju. Noćna vožnja.

4. DAN KAPADOKIJA
Jutarnji dolazak u Kapadokiju, smeštanje u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni izlet - 1. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim satima, pre izlaska sunca, odlazak do mesta odakle poleću baloni. Let balona zavisi od vremenskih uslova. Putnici koji budu želeli da samo posmatraju veličanstven prizor moći će da prate pripremu sa vidikovca. Povratak u hotel. Doručak. Nakon doručka slobodno vreme i fakultativni izlet – 2. Slobodno vreme za ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN KAPADOKIJA - ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo naše putovanje ka Istanbulu i usput svraćamo do slanog jezera Tuz Golu. Poseta Ankare – panoramsko razgledanje i pauza za ručak. U Istanbul stižemo u večernjim satima. Smeštamo se u hotel. Noćenje.

7. DAN ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet sa lokalnim vodičem. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.

8. DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
• Smeštaj u Istanbulu, hotel sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u 1/2 i 1/3 i 1/4 sobama

• Smeštaj u Kapadokiji, hotel sa 4* na bazi 2 polupansiona u 1/2 i 1/3 i 1/4 sobama • Obilaske prema programu Istanbul – panorama grada • Pratioca grupe i lokalnog vodiča tokom putovanja troškove organizacije i realizacije programa U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
• individualni troškovi
• fakultativni izleti
• putno zdravstveno osiguranje

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni ukoliko aranžman nije isplaćen u celosti. Ukoliko dođe do zatvaranja granica i nemogućnosti realizacije ovog aranžmana uplaćen novac se vraća u celosti.

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za 1/1 sobu 60% - 2 noćenja u Istanbulu i 2 noćenja u Kapadokiji
SMEŠTAJ :
Boutique Hotel
Hotel se nalazi u blizini Bazara,Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 15-tak minuta hoda od Svete Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu. Hoteli u Ponudi su: Metro, Bosna, Metro Lux, Kurban, Polanin, Maycan.. Svi ostali hoteli su u oblasti Laleli i Aksaray.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
Zvanična potvrda hotela u kom  će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti (gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta u eurima pratiocu grupe. Neophodan je minimum od 25 – 30 putnika.

Cene fakultativnih izleta:
- Pešačka tura Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija, Topkapi palata - sa ulaznicom i lokalnim vodičem 30 € .
- Krstarenje Bosforom i poseta Patrijaršiji - sa lokalnim vodičem 20 €.
- Pjer Loti i park minijatura sa žičarom – sa lokalnim vodičem 25 €.
- Galata kula – sa ulaznicom 20€.
- Prinčevska ostrva – sa lokalnim vodičem 20 € .
- Fakultativni izlet – 1 ( podzemni grad Kajmakli, otvoreni muzej Goreme, Učišar, dolina Golubova) – sa lokalnim vodičem 45 € .
- Fakultativni izlet – 2 ( Vilinski dimljaci, Urgup, podzemni grad Derinkuja) – sa lokalnim vodičem 55 €.
- Let sa balonom nad Kapadokijom – neposredno pred put ćemo znati tačnu cenuNAPOMENE:
•Državljani Srbije koji su vakcinisani mogu da uđu u Tursku uz potvrdu o vakcinaciji. Lica koja su preležala COVID-19 mogu da uđu u Tursku uz potvrdu o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Republike Srbije.
• Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati na srpskom i engleskom jeziku sa QR kodom.
svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa  Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.
U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Turske. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja. Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Putnici sa novim biometrijskim pasošima treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije ili odredišne destinacije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju odredišne zemlje.

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
- putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.  -putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.  Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET - TA OMNITURS, Beograd, mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je: Kolaković Milanka.

Organizator turistička Agencija “ Rini Travel” licenca OTP 297/2020